Szolgáltatók Kevés ismert márka lesz jelen Genfben

Kevés ismert márka lesz jelen Genfben

autopro.hu/V.M. | 2024.01.26 15:23

Kevés ismert márka lesz jelen Genfben

Fotó: Facebook/GimsSwiss

Idén négy év kihagyás után ismét megrendezik a Genfi Autószalont. A február végi visszatéréskor kevés ismert márka lesz jelen, kiállítókból és programokból azonban így sem lesz hiány előreláthatóan.

A Renault, a Dacia, az MG, a BYD és a Lucid lesznek az egyedüli széles körben ismert autógyártók, akik kiállítóként fognak megjelenni a február 26. és március 3. között megrendezett eseményen. Ugyanakkor a 29 tagú kiállítói listán kisebb márkák, mint például a Kimera, a Microlino, a Silence és a Totem Automobili is feltűnnek az Isuzu haszongépjárműgyártó mellett.

Genfben fogják leleplezni a Renault 5-öt és az MG 3-at többek között, de Az Év Európai Autója 2024 díjat is ott fogják odaítélni.

Új élményekkel készülnek

A 200 ezer vendéget váró szervezők ígérete szerint az idei szalon sokkal inkább fogja a nagyközönség érdeklődését szolgálni, mint korábban. Ezt négy „élmény zónával” fogják elérni, melyek tartalmát a rendezvény fő témájához, „Az autó jövője most”-hoz igazítják.

A zónák között lesz egy Adrenalin zóna, amit nagy teljesítményű járműveknek és a motorsportoknak szentelnek. A Dizájn zónában a Pininfarina és Frank Stephenson autódizájner munkássága lesz középpontban, a Mobility Lab zónában különböző közlekedési lehetőségeket fognak bemutatni, míg az Új világ zónában az autók jövőjéről lesz szó. Utóbbiban a Polyphony Digital játékfejlesztő stúdió olyan koncepciókat fog bemutatni, amiket az autógyártók terveztek a Gran Turismo videojátékaihoz.

Mindazonáltal a szervezők továbbra is az autómárkákat tartják a fő attrakciónak, éppen ezért a következő években növelni szeretnék a kiállítók számát, és ismét a világ legnagyobb nemzetközi autószalonjává szeretnék tenni a genfit, megmutatva, hogy az embereknek még mindig nem elég csak a monitoron keresztül látni potenciális új autójukat – írta meg az Autocar.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink