Szolgáltatók Kazah vállalatok települnének Magyarországra?

Kazah vállalatok települnének Magyarországra?

MTI | 2018.02.28 15:29

Kazah vállalatok települnének Magyarországra?

Újabb szintre lépett a magyar-kazah együttműködés, a két ország közötti stratégiai partnerség lehetőséget teremt a gazdasági kihívások megvitatására – jelentette ki Varga Mihály a Magyar-Kazah Stratégiai Tanács ülésén.

Hirdetés

A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) közleménye szerint az ülésen a nemzetgazdasági miniszter hangsúlyozta, hogy Magyarország stabil gazdasági környezetet, képzett munkaerőt, kiváló logisztikai elhelyezkedést kínál a kazah vállalatok számára.

Varga Mihály kifejtette, Magyarország tőkevonzó-képességét erősíti, hogy a tavalyi évtől a társasági nyereségadó kulcsa 9 százalékra csökkent, amely a legalacsonyabbnak számít uniós összevetésben. Ez ösztönzően hat nemcsak az újonnan érkező cégek beruházási döntéseire, hanem az országban működő vállalatok jövőbeli kapacitásbővítéseire is

A tárcavezető szólt arról is, hogy a kétoldalú áruforgalom bővülése tavaly folytatódott, több mint 2,7-szeresére emelkedett 2017. január-november között éves összevetésben.

Varga Mihály a magyar-kazah együttműködés sikeres területei közül kiemelte a közvetlen légi járat elindítását és az Asztanai Expónn a magyar részvételt.

A magyar-kazah viszony meghatározó eleme Kazahsztán részvétele a Stipendium Hungaricum programban, amelynek keretében a 2017/2018-as tanévtől kezdve évente 200 kazah hallgató kezdheti meg az alap- és a mesterképzést, valamint doktori tanulmányait a magyar felsőoktatásban.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink