Szolgáltatók Információbiztonsági auditori képzéssel vár a QFD!

Információbiztonsági auditori képzéssel vár a QFD!

autopro.hu | 2023.02.14 09:22

Információbiztonsági auditori képzéssel vár a QFD!

Fotó: Pixabay

A QFD Kft. február végén „ISO 27001 IBIR belső auditor + VDA ISA + TISAX” (ID 3104) képzéssel várja azon szakembereket, akik információbiztonsági irányítási rendszerek belső auditálását fogják végezni.

„Már az új ISO 27001:2022 szabvány szerint!”

Az információ megbízhatósága, biztonsága alapvetően befolyásolja egy szervezet működését, a szervezet folyamatait, az eredményességét, hatékonyságát, profittermelő képességét stb. Az információbiztonság, ami nem csak IT biztonságot jelent, minden szervezet alapvető üzleti érdeke.

A biztonság elérésének, fenntartásának fontos eszköze az információbiztonsági irányítási rendszer (ISMS) kialakítása. Ennek követelményrendszerét fogalmazza meg az ISO 27001 szabvány.

Az irányítási rendszerek fontos eleme a visszacsatolási, beavatkozási rendszer, és ennek egyik kiemelt eszköze a belső auditálás. Ez hozzájárul a rendszer eredményes működéséhez, folyamatos fejlesztéséhez. A belső auditokat képzett munkatársaknak kell végezni, akik tisztában vannak az auditálandó követelményekkel és az auditálási módszerekkel.

VDA ISA (Information Security Assessment): Az ISO 27001 mellett és arra épülve az autóiparban elvárt, specifikus információbiztonság-irányítási rendszerkövetelmény, a Német Autóipari Szövetség (VDA) útmutatója a megfelelés bizonyítására.

TISAX (TRUSTED INFORMATION SECURITY ASSESSMENT EXCHANGE): A Német Autóipari Szövetség (VDA) követelményrendszere, amely szintén az ISO 27001-re épülő információbiztonsági követelményrendszer kiegészülve önértékelési és értékelési rendszerekkel.

A képzés célcsoportja

A képzést azoknak a szakembereknek állítottuk össze, akik információbiztonsági irányítási rendszerük belső auditálását fogják végezni. Hasznos lehet azon munkatársak számára is, akik ISMS rendszerekben tevékenykednek, vagy szeretnék megismerni az ISO/IEC 27001-es szabvány követelményeit és alkalmazását.

A képzés célja

  • A képzésen résztvevők felkészítése az információbiztonsági irányítási rendszer eredményes és hatékony auditálására
  • Követelmények megismerése auditálási szempontból
  • Az auditálás folyamata, a módszerek megismerése
  • A módszerek gyakorlati alkalmazásának elsajátítása
  • A képzésen résztvevők információbiztonsági ismereteik révén képesek legyenek hozzájárulni szervezetük információbiztonsági rendszerének kialakításához, fejlesztéséhez

Dátum: 2023.02.27 09:00 - 2023.03.02 17:00 (Hétfő - Csütörtök)

Helyszín: 1103 Budapest, Kőér utca 2/A C. épület 5. emelet, Laurus Irodaház

A képzéssel kapcsolatos további információkért látogasson el a QFD weboldalára!

További szakmai események megtekintéséhez keresse fel az autopro.hu Eseménynaptárát!

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink