Szolgáltatók Hiába a kihívások, javíthat tervszámain az AutoWallis

Hiába a kihívások, javíthat tervszámain az AutoWallis

MTI | 2023.09.21 08:17

Hiába a kihívások, javíthat tervszámain az AutoWallis

Fotó: Facebook/AutoWallis

Az AutoWallis 2024 első felében javíthatja a stratégiai értékesítési és gazdálkodási tervszámait - közölte a társaság, ami a módosítást a kedvezőtlen körülmények ellenére is folytatódó növekedéssel magyarázta.

A társaság 2023-ban szintén jó eredményekre számít, és előtte is éveken át csúcsot döntött, több pénzügyi mutatója már korábban meghaladta a 2025-ös célkitűzést - írták.

Az AutoWallis a közlemény szerint az iparági folyamatokat felülmúló organikus fejlődéssel és a sikeres akvizíciókkal magyarázta a sikeres gazdálkodást. Ormosy Gábor vezérigazgató kiemelte, hogy tavaly 40 százalékkal 270 milliárd forintra emelték az árbevételüket, miközben az EBITDA (kamatok, adózás és értékcsökkenési leírás előtti eredmény) az előző évi majdnem duplájára, 14,5 milliárd forintra nőtt.

A 15 országban jelen lévő, 22 márkát képviselő vállalatcsoport az idei első fél évben szintén kedvező adatokat közölt, árbevétele 48 százalékkal, EBITDA-ja 50 százalékkal nőtt a tavalyi azonos időszakhoz képest. A további emelkedést a tavalyi akvizíciók, a társaság tőkeereje, tőzsdei és régiós jelenléte biztosítja, így az évtized végére a terveknek megfelelően a térség meghatározó autókereskedelmi és mobilitási szolgáltatója lehet - tették hozzá.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink