Szolgáltatók Gigászi töltőállomást nyitott a Shell

Gigászi töltőállomást nyitott a Shell

autopro.hu/V.M. | 2023.09.21 09:23

Gigászi töltőállomást nyitott a Shell

Fotó: Shell

A Shell Kínában nyitotta meg az eddigi legnagyobb elektromos járművek töltésére felállított töltőállomását. A Sencsen városában található állomáson nem kevesebb mint 258 villanyautót tölthetnek egyszerre.

A sencseni repülőtértől mindössze 2,5 kilométerre található, nyilvános gyorstöltőkkel felszerelt állomást a Shenzhen Shell és a BYD Electric Vehicle Investment Company Limited, a Shell és a BYD közös cége működteti.

A tesztidőszak alatt az új állomás naponta több mint 3300 elektromos autót szolgált ki. A járművek által felvett energiát nem csupán az elektromos hálózat biztosítja, ugyanis az állomás tetőre szerelt napelemekkel is rendelkezik. Ezek évente akár 300 ezer kilowattórányi elektromos energiát is generálhatnak.

A Shell igyekezett a benzinkutakon megszokott vásárlói élményt teremteni. Ennek érdekében az állomáson fedett térben várakozhatnak a töltés befejezéséig az autótulajdonosok, akik a helyi büfében és az ételautomatákat használva csillapíthatják étvágyukat.

Az olaj- és gázipari óriásként ismert Shell üzleti tevékenységét a közlekedés elektromos átállását követve módosítja. A vállalat jelenleg 40 ezernél is több nyilvános töltőponttal rendelkezik, és várakozásai szerint 2030-ra a világméretű hálózata körülbelül 200 ezer töltőpontot fog magába foglalni.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink