Szolgáltatók Ezer benzinkutat ad el a Shell az e-autók töltéséért

Ezer benzinkutat ad el a Shell az e-autók töltéséért

autopro.hu/R.K.E. | 2024.03.21 12:23

Ezer benzinkutat ad el a Shell az e-autók töltéséért

Fotó: Shell Press

A Shell azt tervezi, hogy a következő két évben évente 500 kiskereskedelmi telephelytől válik meg, reagálva az elektromos járművek töltői iránti növekvő keresletre.

„A változó vásárlói igényekre reagálva korszerűsítjük kiskereskedelmi hálózatunkat, kibővített elektromosjármű-töltő és kényelmi ajánlatokkal. Összességében 2024 és 2025 között évente mintegy 500 Shell-tulajdonú telephelyet (beleértve a közös vállalatokat is) tervezünk értékesíteni" – áll a Shell legújabb energiaátalakítási stratégiájában.

A londoni székhelyű nagyvállalat közölte, hogy a nyilvános töltőkre összpontosít – az évtized végére 200 ezerre növelve azokat a jelenlegi 54 ezerrel szemben –, mert az ügyfeleknek nagyobb szükségük van rájuk, mint az otthoni töltésre. A vállalat ezeket Kínában – ahol a jelenlegi töltőállomások több mint felét üzemelteti – és Európában fogja kiépíteni, ahol gyorsan nő a kereslet.

Az e-autó-töltési üzletág növekedésével a Shell 12 százalékos vagy annál magasabb belső megtérülési rátára számít. A vállalat nem közölt részleteket arról, hogy mely kiskereskedelmi telephelyektől válik meg. A múlt héten a Shell frissítette energiaátállási stratégiáját, gyengítve a szén-dioxid-kibocsátás csökkentésére vonatkozó célkitűzéseit az elkövetkező évtizedre vonatkozóan, ugyanakkor kitartva a 2050-re vonatkozó nettó nulla kibocsátású kötelezettségvállalása mellett – írja a Bloomberg.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink