Szolgáltatók Értékesítési stop: Dél-Korea megint odacsap a Volkswagennek

Értékesítési stop: Dél-Korea megint odacsap a Volkswagennek

autopro.hu/B.B. | 2016.08.02 11:49

Értékesítési stop: Dél-Korea megint odacsap a Volkswagennek

A konszernhez tartozó márkák összesen nyolcvan modelljének eladását függesztette fel az ázsiai ország kormánya, az ok továbbra is a dízelbotrány.

Hirdetés

Meglépte Dél-Korea a néhány hete kilátásba helyezett szankciót. Volkswagen, Audi, Bentley – ezek a márkák érintettek abban az értékesítési tilalomban, amit a keleti ország vezetett be a lassan egy éves dízelbotrányra hivatkozva. A gyártó kínálatának 68 százalékára, vagyis nyolcvan modellre vonatkozó tiltás (valószínűleg a motorváltozatok emelik ilyen magasra a kereskedésekben látni sem kívánt autók számát) mellett az ország környezetvédelmi minisztériuma 83 ezer már eladott, VW-konszern által gyártott autó jóváhagyási igazolását, vagyis típusengedélyét is visszavonta, írja az Automobilwoche.

A dízelbotrány miatt a dél-koreaiak továbbra is nyomoznak. Az ország és a gyártó viszonya korábban sem volt felhőtlen, a gyártó ezt látva még júliusban önmagától állította le 79 modelljének árusítását. Ezek egy részére vonatkozik a mostani hivatalos, hatósági tiltás is. Az ázsiaiak korábban sem tartottak a kemény büntetésekkel való fenyegetéstől és azok életbe léptetésétől, az országban például elfogatóparancsot adtak ki a VW néhány vezetőjére – márpedig úgy elég nehéz békülni, ha egyes cégvezetők még csak be sem léphetnek Dél-Koreába.

A kibocsátási és zajszint miatt Ázsia negyedik legnagyobb gazdasággal rendelkező országa 16 millió eurós büntetést is kivetett a német vállalatra.

Kiemelt Partnereink