Szolgáltatók Bővülésre számít a piacon a Rolatast Bt.

Bővülésre számít a piacon a Rolatast Bt.

Mester Nándor | 2013.05.30 08:00

Bővülésre számít a piacon a Rolatast Bt.

Bővülésre számít az autóipari gyártók számára német high-tech berendezéseket értékesítő Rolatast Bt. A kilencéves családi vállalkozás partnercége közben folytatja az együttműködést a kecskeméti műszaki főiskolával.

Hirdetés

Fiatal technológusok számára fix munkahelyeket akar kínálni az érdi székhelyű, 2004-ben alapított Rolatast Bt. szervizpartnere, a Prémium Szerszámgépszerviz Kft., ezért a kft. intenzívebben folytatja az együttműködést a kecskeméti műszaki főiskola részlegével. Az érdi vállalkozás vezetője, Papp Róbert úgy látja, hogy érdemes „befektetni” a fiatalokba, maga a cég pedig igényli a folyamatos megújulást, hiszen megrendelésekben bővelkedik – indokolta a döntést lapunknak a héten zajló budapesti Mach-Tech ipari szakkiállításon, ahol saját standdal van jelen.

A vállalkozás az első időszakban a Zoller szerszámbemérő gépek és a Saacke szerszámköszörű-centrumok értékesítését végezte. Három évvel ezelőtt a Reven emulzió-és olajköd-leválasztókat és a Chiron függőleges megmunkáló-központokat gyártó cégek is megbízták a bt-t képviseletükkel, amely magában foglalja az alkatrész kereskedelmet is. Az utóbbi esetében a szervizfeladatokat a Prémium Szerszámgépszerviz Kft. látja el. Mindegyik német vállalat jelentős referenciával rendelkezik az autóiparban.

A Rolatast egyebek között a ZF, a Knorr-Bremse, a Festo-AM, a LuK Savaria és a Visteon számára is értékesít különféle célgépeket. Papp Róbert szerint manapság minden második gépet úgymond a szerviz adja el, hiszen egyre fontosabb, hogy a termék mellett folyamatos tanácsadást is adnak. E tevékenység jelentőségét felismerve szervizpartner cégük éppen a napokban bővítette a szerviz részleget két fővel és egy további technológust szeretnének felvenni a meglévő 7 mellé.

Az érdi vállalkozás és a partnercég szakemberei rendszeresen németországi továbbképzésen vesznek részt. A forgalmazott gépek és berendezések javítására egyébként az átlagnál sokkal ritkábban kerül sor, a német gyártók szigorú minőségi paraméterekkel dolgoznak, s ez a ritkább javítás hosszú távon költségcsökkenést eredményez a vásárlóknak – érvelt Papp Róbert.

Pontos összeget nem említve a vezető azt mondta: mind az árbevétel, mind a létszám folyamatosan növekedett az elmúlt években, s erre számít a jövőben is, noha tisztában van azzal, hogy fő felvevőpiacukon ingadozások tapasztalhatók. ”Az általunk forgalmazott, top minőségi és árkategóriába tartozó gépek, berendezések kereslete nem csökkent a válság alatt sem. A mostani kiállításon célzottan jönnek hozzánk az érdeklődők, úgyhogy új üzletek elé nézünk.” – vélekedett.

A cégvezető úgy látja, hogy a fémmegmunkáló gépeknél már nem lehet nagy csodára számítani, de az úgynevezett perifériáknál (méréstechnika, forgácsolás menedzsment, emulzió-kiválasztás, stb.) jelentős növekedési potenciál van. Példaként említette a forgácsot, ugyanis sok vállalatnál szemétnek, hasztalan visszamaradt mellékterméknek tekintik, holott aprítani lehet, újrafelhasználására is van mód.



Hirdetés

Kiemelt Partnereink