Szolgáltatók Belső auditor képzést indít a QFD Group

Belső auditor képzést indít a QFD Group

autopro.hu | 2024.03.22 11:21

Belső auditor képzést indít a QFD Group

Fotó: QFD Group

Az információ megbízhatósága, biztonsága alapvetően befolyásolja egy szervezet működését, a szervezet folyamatait, az eredményességét, hatékonyságát, profittermelő képességét. Az információbiztonság, ami nem csak IT biztonságot jelent, minden szervezet alapvető üzleti érdeke.

A biztonság elérésének, fenntartásának fontos eszköze az információbiztonsági irányítási rendszer (ISMS) kialakítása. A TISAX (Trusted Information Security Assessment Exchange), amelyet az ENX Szövetség menedzsel a német VDA (Német Gépjárműipari Szövetség) nevében, az egyetlen iparág-specifikus biztonsági keretrendszer az információbiztonság értékeléséhez a beszállítók, az OEM-ek és az autóipari ellátási láncban működő egyéb cégek számára. Ennek követelménye a VSA ISA (Information Security Assessment).

Az információbiztonság iparág független, nemzetközi szinten legelterjedtebb, legelfogadottabb követelményrendszerét fogalmazza meg az ISO 27001:2022 szabvány. Az irányítási rendszerek fontos eleme a visszacsatolási, beavatkozási rendszer, és ennek egyik kiemelt eszköze a belső auditálás. Ez hozzájárul a rendszer eredményes működéséhez, folyamatos fejlesztéséhez. A belső auditokat képzett munkatársaknak kell végezni, akik tisztában vannak az auditálandó követelményekkel és az auditálási módszerekkel.

A képzés célcsoportja

A képzést azoknak a szakembereknek állították össze, akik információbiztonsági irányítási rendszerük belső auditálását fogják végezni a TISAX/VDA ISA és az ISO 27001 követelményei szerint. Hasznos lehet azon munkatársak számára is, akik ISMS rendszerekben tevékenykednek, vagy szeretnék megismerni a TISAX/VDA ISA és az ISO 27001-es szabványok követelményeit és alkalmazását.

A képzés célja

  • A képzésen résztvevők felkészítése az információbiztonsági irányítási rendszer eredményes és hatékony auditálására
  • Követelmények megismerése auditálási szempontból
  • Az auditálás folyamata, a módszerek megismerése
  • A módszerek gyakorlati alkalmazásának elsajátítása

Időpont: 2024.03.25 09:00 - 2024.03.27 17:00 (hétfő-szerda)

Helyszín: A képzés online zajlik.

A képzéssel kapcsolatos további információkért látogasson el a QFD Group weboldalára!

További szakmai események megtekintéséhez keresse fel az autopro.hu Eseménynaptárát!

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink