Szolgáltatók Az egyetemek még nagyban készülnek a távoktatásra

Az egyetemek még nagyban készülnek a távoktatásra

Pörge Béla | 2020.03.20 11:22

Az egyetemek még nagyban készülnek a távoktatásra

Fotó: bme.hu

A koronavírus-járvány miatti számos biztonsági intézkedés egyike, hogy általános iskolától az egyetemekig távoktatást rendeltek el.

Hirdetés

A felsőoktatási intézmények zöme előrehozta a tavaszi szünetet, hogy így készülhessenek fel a távoktatás okozta kihívásokra. Legtovább az ELTE vár a távoktatással, a legrégebbi magyar egyetemen március 26-án folytatódik a tanítás, míg számos intézményben március 23-án, hétfőn kezdődik a távoktatás.

Többek között a Corvinus, a BME, a SOTE, a Miskolci Egyetem és a győri SZIE oktatóinak ezen a héten, március 22-ig kell kidolgozniuk a távoktatás részleteit – derül ki az intézmények honlapjairól.

Nem mindenhol állt meg az élet

Akadnak olyan egyetemek is, amiken nem állt meg az élet: a Károli Gáspár Református Egyetemen nem hozták előre a tavaszi szünetet, igaz, a szünet egy héttel hosszabb lesz, mert az úgynevezett tréninghét elmarad. A Károlin az oktatók egy része emailben elküldi a hallgatóknak a tanagyagot, míg mások a Skype vagy a Zoom internetes kommunikációt lehetővé tevő alkalmazásokat veszik igénybe.

A Skype és a hozzá hasonló alkalmazások mellett elterjedt megoldás az egyetemek belső elektronikus rendszerének használata. Ilyen a Neptun Meet Street, a Coospace vagy a Moodle. A számonkérések módját még nem mindenhol dolgozták ki.

A BME-n augusztus 31-ig meghosszabbították a tavaszi félévet, hogy a laborgyakorlatok és a vizsgák elvégzésére biztosan legyen elég idő.

Kiemelt Partnereink