Szolgáltatók A Siemens nagyot növel a töltési kapacitásán

A Siemens nagyot növel a töltési kapacitásán

autopro.hu/R.K.E. | 2024.03.25 08:21

A Siemens nagyot növel a töltési kapacitásán

Fotó: Siemens

A Siemens bemutatta a Sicharge D gyorstöltési megoldás egy újabb változatát, amely 400 kilowatt maximális teljesítményű. Ez akár négy jármű egyidejű dinamikus töltését is lehetővé teszi.

Hirdetés

A Siemens kihangsúlyozta, hogy a 400 kilowatt egy töltőponton nem csupán rövid távú csúcsértéket jelent, hanem „folyamatos, stabil 400 kilowattos teljesítményt 40 Celsius-fokos környezeti hőmérsékleten". Jelenleg az európai autószektorban egyetlen modell sem képes folyamatosan vagy akár csak rövid ideig 400 kilowattos töltésre. Ilyen teljesítményt azonban a megfelelően nagy akkumulátorokkal rendelkező nehéz haszongépjárművek töltésekor lehet alkalmazni.

A Sicharge D koncepciója azt jelenti, hogy a néhány méterre lévő oszlopon lévő két töltőponthoz két további töltőpontot lehet hozzáadni egy úgynevezett adagoló segítségével. A Sicharge D adagoló akár négy töltőpontot is képes ellátni, akkor töltőpontonként alacsonyabb töltési kapacitással. Ehhez a Sicharge D dinamikus töltést kínál. A Siemens szerint ez a funkció optimalizálja a töltési időket, és „pénzügyi és helytakarékosságot" kínál a töltőállomások üzemeltetőinek.

A Sicharge D-ről még azt lehet tudni, hogy többnyelvű érintőképernyővel rendelkezik, intuitív felhasználói felülettel és kábelkezeléssel mind a töltőn, mind az adagolón. Ez megkönnyíti a kábelkezelést, és a lehető legkényelmesebbé teszi a töltést a járművezetők számára – írja az electrive.com.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink