Szolgáltatók A huszonöt Mercedes buszból öt már Kecskeméten közlekedik

A huszonöt Mercedes buszból öt már Kecskeméten közlekedik

MTI | 2014.02.17 14:59

A huszonöt Mercedes buszból öt már Kecskeméten közlekedik

November közepén tekintette meg a kecskeméti küldöttség a készülő buszokat a EvoBus mannheimi gyárában. Február 17-én állt forgalomba a rendelt huszonöt busz ötöde.

Hirdetés

A Citaro G BlueTec Hybrid akár 10 kilométert is képes megtenni dízelmotor használata nélkül. Az autóbuszon összesen négy elektromos kerékagymotor működik, amelyek a lithium-ion akkumulátorból nyerik a szükséges elektromos energiát és fékezés esetén képesek energiát visszatáplálni a rendszerbe.

A folyamatos energiaellátást a dízelmotor által hajtott generátor garantálja, a motor működése azonban nem folyamatos, az akkumulátor töltöttségi szintjétől függően be-, illetve kikapcsol. A négy elektromotor a jármű vezethetőségét is meghatározza: a szinte hangtalanul közlekedő, sebességváltó nélküli autóbuszon az utasok nem észlelik a váltás miatt jól ismert rándulásokat. Külső megjelenését tekintve a Citaro G BlueTec Hybrid alig különbözik társaitól: az utasteret nagy és világos ablakai és kényelmes ülései jellemzik, a rongálókat térfigyelő kamera-rendszer segít távol tartani.

Kiemelt Partnereink