Szolgáltatók Tizenkilencezren voltak a Mach Tech–Ipar Napjai kiállításon

Tizenkilencezren voltak a Mach Tech–Ipar Napjai kiállításon

autopro.hu | 2019.08.23 15:00

Tizenkilencezren voltak a Mach Tech–Ipar Napjai kiállításon

Amilyen mértékben nőtt a magyar ipar teljesítménye az elmúlt öt évben, úgy bővült a régió meghatározó ipari seregszemléje is. Idén négy pavilonban 20 ország 562 kiállítója vett részt a Mach Tech – Ipar Napjai nemzetközi ipari szakkiállítás-együttesen a Hungexpo Budapesti Vásárközpontban május 14–17. között. A négy pavilonban megrendezett eseményre 19 016 látogató volt kíváncsi, őket a 3089 kiállítói résztvevő fogadta. A rendezvényre 170 külföldi üzletági szereplő is érkezett.

Hirdetés

A rendezvény megnyitóján György László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára köszöntötte a vendégeket, majd átadták a nagydíjakat, miközben Takács János, a GTE elnöke méltatta a pályázat nyerteseit.

Mesterséges intelligencia

Ezúttal is nagy hangsúlyt fektettek a szakmai programokra. Közülük is kiemelkedett az ITM Ipar 4.0 Nemzeti Technológiai Platform Szövetség konferenciája, amelynek középpontjában a mesterséges intelligencia állt. Nagy érdeklődés kísérte a kiállításhoz kapcsolódó többi konferenciát és továbbképzést, melyeket a kiállításcsokor szakmai partnerei szerveztek (BPMK, IFKA, MHtE, U4-Reklámiroda). A rendezvény betétkiállítása a „Védőháló Budapest – Biztonságos és egészséges környezet otthon és a munkahelyen” volt.

Techtogether, a diákcsapatok versenye

2019-ben is megrendezték a Techtogether-GTE-Mach Tech, a műszaki felsőoktatásban tanuló diákcsapatok versenyét, valamint a Linde Anyagmozgatási Kft. 11. alkalommal szervezte meg a Targonca Kupát. A KUKA Hungária Kft. bemutatta a robotalapú hullámvasút legújabb generációját.

Felülmúlta a 2017-est

A rendezvény minden paraméterében meghaladta a 2017-es eseményt. Két éve 425 kiállítóból 103 volt külföldi tulajdonú, míg idén 562-ből 170. 19-ről 20-ra nőtt a kiállító országok száma, míg a kiállítási nettő terület 16,5 ezer négyzetméterről 19,8 ezerre. A látogatószám pedig 16 800-ról 19 ezerre.

Negyven országból

A látogatók negyven országból érkeztek a kiállításra és átlagosan 5,3 órát töltöttek el a rendezvényen. A kiállítók 49 százaléka gyártó, 25 százaléka szolgáltató,13 százaléka forgalmazó, 5 százaléka ipari termelő, 8 százaléka pedig egyéb kategóriába sorolt cég. A képviselt iparágak így alakultak: 18 százalék fémfeldolgozás, 16 százalék gépipar, 11 százalék járműipar, 5 százalék ipar termelés, 4 százalék pedig elektronika.

2020. május 5-8.

A következő Ipar Napjai kiállítást 2020. május 5. és 8. között rendezik a Hungexpo Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központban.

Kiemelt Partnereink