Szolgáltatók Sokakat megtéveszthet az ekáerből hasznot húzó honlap

Sokakat megtéveszthet az ekáerből hasznot húzó honlap

autopro.hu | 2015.02.19 14:40

Sokakat megtéveszthet az ekáerből hasznot húzó honlap

Ám az államot ez nem zavarja. A rendszer fejlesztője még örül is a megtévesztő alteregónak - valószínűleg azért, mert üzlettársak. Pedig egy logisztikai szakmai szervezet is jelezte a NAV felé, hogy nincs ez így jól.

Hirdetés

Nehéz pozitív oldalról megközelíteni a hirtelen, kapkodva bevezetett, amjd azóta is folyamatosan, lassan harmadik hónapja gépházzajosan próbaidős bevezetés alatt álló elektronikus fuvarlevél témáját. Pedig a szándék, a gazdasági visszaélések kiszűrése mindenképp támogatandó lenne. Ezzel együtt nagyon úgy tűnik, hogy a döntéshozók mindent elkövetnek, hogy semmi se úgy süljön el az ekáer környékén, ahogy annak rendje, módja lenne.

Ez az ekáer hivatalos logója

Az ál-ekáer honlappal magunk is találkoztunk, sőt, észre is vettük a viszonylag kevés tartalmat, ám annál több fizetett Google-hirdetést felvonultató felület anomáliáját. Az ekaer.hu címen elérhető honlapot bárki joggal gondolná az ekáer hivatalos portáljának, ám ez nem így van. A 444.hu járt alaposabban utána, micsoda szövevényeken át melyik cég és miért járhat jól azzal, hogy ez a megtévesztésre igencsak alkalmas honlap gond nélkül üzemelhet, párhuzamosan a nehezebben megjegyezhető nevű, hivatalos http://ekaer.nav.gov.hu felülettel.

Az ekaer.hu nemhivatalos nem-ekáer honlapot tavaly december közepéig 70 ezernél többen látogatták meg, azóta ez a szám jócskán növekedhetett. Aki tehát oda kattint, az ezzel egy magánvállalkozást támogat. Mivel rengeteg fuvarozó cég temérdek szállítmányáról van szó, igazán jó üzletnek tűnik egy ilyen "tájékoztató jellegű" honlap fenntartása, ahol külön kérésre - némi befizetés ellenében - további információt is nyújtanak.

Ez pedig nem az

A látogatottság növelésében a kormány hivatalos portálja is segít a cikk szerint, hiszen az ekaer.hu logóval népszerűsítették a rendszert, nem pedig a hivatalos, NAV-os változattal.

Arra biztatunk mindenkit, hogy egyenes úton, a hivatalos honlapon keresztül tájékozódjon az ekáer aktualitásairól. Különösen azért, mert a rendszer márciusig még változni fog. Remélhetőleg pozitív irányba.

Kiemelt Partnereink