Szolgáltatók Régiós jelentőségű rendezvénnyé vált az Automotive Hungary

Régiós jelentőségű rendezvénnyé vált az Automotive Hungary

Kuthi Áron | 2018.10.08 06:00

Régiós jelentőségű rendezvénnyé vált az Automotive Hungary

Tizenöt ország 236 kiállítója érkezik az október 17. és 19. között sorra kerülő Automotive Hungary autóipari szakkiállításra, ahova legalább tízezer látogatót vár a Hungexpo. Ismét lesz Techtogether Automotive Hungary, a mérnökhallgatók versenye.

Hirdetés

A Közép-európai térség meghatározó autóipari szakkiállításává nőtte ki magát az Automotive Hungary, amely idén lesz hatéves – hangzott el azon a budapesti sajtótájékoztatón, ahol őszi rendezvényeit mutatta be a Hungexpo. Az idei szakkiállítás középpontjában a mesterséges intelligencia, a 3D-nyomtatás, az elektromos hajtás, az Ipar 4.0, valamint nem utolsó sorban a szakképzés áll. A négy magyarországi autógyár mellett jelen lesznek a meghatározó Tier 1, 2, és 3-as szintű beszállítók, szolgáltatók, állami szervek és érdekképviseletek.

Az idei Automotive Hungary számokban:

  • 15 résztvevő ország (Ausztria, Belgium, Csehország, Észtország, Franciaország, Hollandia, Kína, Lengyelország, Litvánia, Magyarország, Nagy-Britannia, Németország, Olaszország, Románia, Tajvan)
  • 236 kiállító - Mint megtudtuk, a kiállítók száma még az utolsó hetekben is növekszik, de az már most biztos, hogy a rendezők a tavalyi 225-ös kiállítószámot meghaladják az idei rendezvényen.
  • 20 ezer négyzetméter bruttó kiállítási terület
  • legalább 10 ezer látogató
  • szakmai partnerek: Magyar Gépjárműipari Egyesület (MAGE), Magyar Járműalkatrészgyártók Országos Szövetsége (MAJOSZ), Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA).
  • fővédnök: Palkovics László innovációs és technológiai miniszter
  • megnyitó: október 17., 9 óra, a megnyitó beszédet Palkovics László mondja.

Az Automotive szakkiállítást a megszokott rendezvény, az Autotechnika nemzetközi járműfenntartó-ipari szakkiállítás kíséri, ahol autószerelő-verseny és workshopok lesznek. A rendezvényszervezők elmondása szerint a fókusz itt az elektromos hajtáslánc felépítésével, szerelésével kapcsolatos tudás átadása lesz a fókuszban. Külön továbbképzésre lehet számítani, ahol az autóvillamossági szerelők az elektromos töltők szerelését tanulhatják.

Kilián Csaba, a MAGE főtitkára elmondta, mára igazi régiós rendezvénnyé nőtte ki magát az Automotive Hungary, amely az autógyártás teljes spektrumát bemutatja. Szót ejtett a szakkiállítás egyik legfontosabb eseményévé vált Techtogether Automotive Hungaryről is. Erre a versenyre a tavalyihoz hasonlóan minimum 200 egyetemistát és főiskolás hallgatót várnak. Itt tizenöt csapat mérkőzik meg a díjakért. Ez az a fórum, ahol a mérnöki, műszaki, informatikai kreativitást, a csapatmunkát a szektor meghatározó szereplői előtt be lehet mutatni. A Techtogether Automotive Hungary szakmai partnereiként részt vevő cégek képviselőitől a hallgatók sok információhoz juthatnak a duális képzéssel kapcsolatosan is.

Konferenciából lesz több is a Hungexpón.

  • Innováció – az autóipar hajtóereje október 17-én az Innovációs és Technológiai Minisztérium szervezésében
  • Ipar 4.0 - október 18-án a MAGE és a Portfolio közös szervezésében
  • E-mobilitás másképpen a Budapesti és Pest Megyei Mérnöki Kamara szervezésében
  • A MAGE, a HIPA és a MAJOSZ B2B-találkozót is szervez, ide már 14 cég regisztrált és adta le beszerzői igényét.

A beharangozó sajtótájékoztatón jelen volt Osvárt Judit, a Design Hét projektvezetője, aki elmondta, az ő szervezésükben is lesz egy autóipart érintő kerekasztal-beszélgetés a Hungexpón. Mivel idén Németország a Design Hét fővendége, egy asztalhoz ül az Audi, a BMW és a Mercedes formatervezője, de hazalátogat az a magyar szakember is, aki jelenleg a Porsche exterior design csapatának a vezetője.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink