Szolgáltatók Nem fújta ki a Waberer´s vitorlájából a szelet az orosz embargó

Nem fújta ki a Waberer´s vitorlájából a szelet az orosz embargó

MTI | 2016.03.25 13:21

Nem fújta ki a Waberer´s vitorlájából a szelet az orosz embargó

2015-ben a kedvezőtlen körülmények ellenére is eredményesek voltak, a cég tavalyi árbevétele 5,3 százalékkal, 522,5 millió euróra emelkedett, mérleg szerinti eredménye elérte a 12,4 millió eurót, 12,1 százalékkal nőtt a megelőző évhez képest - közölte a társaság.

A közlemény szerint a társaság a nemzetközi közúti fuvarozás feltételeinek jelentős romlása ellenére növelni tudta EBITDA - a kamatok, adózás és értékcsökkenési leírás előtti - eredményét, amely 2015-ben 69,3 millió euró volt, 3,1 százalékkal több, mint 2014-ben.

A nemzetközi közúti fuvarozást és így a Waberer's működését is külső tényezők nehezítették tavaly, többek között a menekültválság következményei. A piaci versenyt tovább élezte az orosz embargó következményeként kialakult európai fuvarkapacitás-felesleg - hangsúlyozta a társaság.

A társaság legfontosabb piacai Németország, Magyarország, Olaszország, Franciaország, az Egyesült Királyság és Spanyolország voltak.

A cég 2015-ben is folytatta fiókhálózatának kiépítését Európa legfontosabb ipari központjaiban, márciusban kezdte meg működését Olaszországban a Waberer's Italia S.R.L., szeptemberben pedig a Hollandiában alapított Waberer's Benelux B.V.

A Waberer's International Nyrt. szolgáltatásai a logisztika valamennyi területét érintik a közúti fuvarozástól a raktárlogisztikán át a járműjavításig, a cég 5700 munkavállalót foglalkoztat. A társaságnak Franciaországban, az Egyesült Királyságban, Németországban, Olaszországban, Lengyelországban, Romániában és Szlovákiában működnek leányvállalatai.

Kiemelt Partnereink