Szolgáltatók Jön a BMW, modernizálják a debreceni vasútvonalakat

Jön a BMW, modernizálják a debreceni vasútvonalakat

MTI | 2019.10.22 13:14

Jön a BMW, modernizálják a debreceni vasútvonalakat

Állomás épül Debrecenben és felújítják, bővítik, modernizálják a vasútvonalakat is. A fejlesztések a korábban bejelentett BMW beruházással állnak kapcsolatban.

Hirdetés

A hazai beruházó kivitelezőt keres az autógyárat is magában foglaló ipari park vasútállomásának megépítésére, valamint a Debrecen-Füzesabony vonal részleges bővítésére és felújítására. A forgalomirányítási és a biztosítóberendezéseket is korszerűsítik: zajvédő falat, kerékpárutat és járdát szintén építenek.

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. korábban már elbírálta az egyesített engedélyezési és kiviteli tervdokumentáció elkészítésére kiírt tervezői pályázatot, a 2,3 milliárd forint értékű munkát egy du.navarsányi és egy debreceni cég nyerte el.

Tavaly novemberben több mint 135 milliárd forintot különített el a kormányzat a debreceni BMW-gyár területéhez kapcsolódó út- és vasútépítésre, valamint az infrastruktúra kialakítására. A kormány további 35 milliárd forintot fordít a debreceni oktatási rendszer fejlesztésére annak érdekében, hogy hosszú távon szakképzett munkaerőt biztosíthassanak a városban működő cégeknek.

A debreceni BMW-gyár építési munkálatai jövő tavasszal kezdődnek, de már most kétszázötvenen dolgoznak az előkészítésen – számolt be a Magyar Nemzet.

Nyitókép: pixabay.com

Kiemelt Partnereink