Szolgáltatók Itt az első igazi zöld lámpa a sofőr nélküli autóknak

Itt az első igazi zöld lámpa a sofőr nélküli autóknak

autopro.hu/Sz.K. | 2018.04.12 06:35

Itt az első igazi zöld lámpa a sofőr nélküli autóknak

Kaliforniában hamarosan már utasok is lehetnek az önvezető gépekben, hiszen az állam új törvényei lehetővé teszik az autógyártóknak, a technológiai óriásoknak, és nagyjából mindenkinek, hogy teljesen önvezető autókat teszteljenek az utakon. Az indítvány elfogadása előtt már csak néhány feltétel áll.

Hirdetés

Áprilistól néhány feltétel teljesítése esetén immár szabadon, akár utasokkal is tesztelhetők autonóm járművek Kaliforniában. Elsőként csak azok az autók szállíthatnak embereket, amelyekben ül sofőr vészhelyzet esetére. További megkötés, hogy a szolgáltatásnak teljesen ingyenesnek kell lennie.

A tesztprogramokban részt vevő autók nem szállíthatnak embereket a repterekre és a repterekről, az utasoknak pedig legalább 18 évesnek kell lennie. Minden résztvevő vállalatnak rendszeres jelentést kell készítenie, melybe belefoglalja, hogy hány mérföldet ment, hány embert, és köztük hány mozgássérült embert szállított.

Ha az érintett vállalatok vállalják a feltételeket, 90 napig kell várniuk az önvezető tesztelési beleegyezésre.

Kalifornia döntéshozói május 10-én fogja megvitatni az új szabályozást, így nem kell sokáig várnunk, hogy megtudjuk, hogy döntenek ezzel kapcsolatban. Ha elfogadják, eljuthatunk az autonóm járművek iparának következő mérföldkövéhez is.

Kiemelt Partnereink