Szolgáltatók Amerikai importvámok: megállapodás májusban?

Amerikai importvámok: megállapodás májusban?

MTI | 2019.04.30 10:18

Amerikai importvámok: megállapodás májusban?

Az amerikai pénzügyminiszter azt reméli, hogy májusban sikerül tető alá hozni az Egyesült Államok és Kína közötti kereskedelmi megállapodást.

Hirdetés

Steven Mnuchin a Fox Business gazdasági hírtelevíziónak adott nyilatkozatában elmondta, hogy a tárgyalások közel állnak a befejeződéshez, bár még mindig sok munka van hátra. Reményei szerint a következő két fordulóban eljutnak addig a pontig, hogy ajánlást tudnak tenni Donald Trump elnöknek egy megállapodás elfogadására, vagy ellenkezőleg, annak elutasítására.

Az amerikai főtárgyalók, Robert Lighthizer kereskedelmi főképviselő és Steven Mnuchin pénzügyminiszter április 30-án utazik a kínai fővárosba. A következő forduló, immár Washingtonban, május 8-án kezdődik, és a megszokott menetrend szerint Liu Ho miniszterelnök-helyettes vezeti a kínai delegációt.

A pekingi tárgyalásokon kereskedelmi ügyekről lesz szó, ideértve a technológiatranszfer kikényszerítésével, a nem vámjellegű kereskedelmi akadályokkal, a szolgáltatásokkal, a beszerzésekkel és a végrehajtással kapcsolatos kérdéseket.

Az Egyesült Államok és Kína kereskedelmi háborúja már dollármilliárdokban mérhető károkat okozott a világ két legnagyobb gazdaságának, zavarokat keltett a globális ellátási láncolatokban és megrengette a pénzpiacokat is.

Kiemelt Partnereink