Szolgáltatók Aki szerszámgépet szeretne, annak irány Hannover

Aki szerszámgépet szeretne, annak irány Hannover

Kuthi Áron | 2019.05.21 15:51

Aki szerszámgépet szeretne, annak irány Hannover

Szeptember 16. és 21. között látogatható a fémfeldolgozás legnagyobb világvására Hannoverben, a világ harmadik legnagyobb szerszámgép-piacán.

Május elejéig már 2030 kiállító jelentkezett 47 országból. A cégek között szerepelnek a különböző megmunkálási technológiák piacvezetői, mint például a DMG Mori, az FFG, a Mazak, a Siemens, a Grob, a Doosan, a Fanuc, az Okuma, a Makino, az Index, a GF, a Machining Solutions, a Chiron, a Trumpf, az SLM, a Stratasys, a Paul Horn, az Iscar, a Sandvik, a Kuka és még sokan mások. Magyarországról eddig két cég jelentkezett, az NCT Ipari Elektronikai Kft. és a Strigon Machine Tools Ltd.

"Az összes többi vásárral ellentétben, amelyek a kiállítóik alapján nemzetközinek hirdetik magukat, az EMO Hannover a világ minden pontjáról vonzza a szakmabeli látogatókat. 2017-ben a nagyjából 130 ezer látogató majdnem fele Németországon kívülről érkezett Hannoverbe, mintegy 160 ország képviseltette magát. A kiállítókat tekintve ez az arány 64%-ra emelkedett" – fogalmaz az EMO-t rendező Német Szerszámgépgyártó Egyesület (VDW) közleménye.

– A gyártástechnológia minden jeles képviselője bemutatja termékeit és szolgáltatásait Hannoverben, a legnagyobb és legátfogóbb iparági kiállításon. Senki sem engedheti meg magának, hogy ezt kihagyja – mondta Cristoph Miller, a VDW vásárigazgatója a vásár budapesti sajtótájékoztatóján.

A kétévente megrendezett vásár idei központi témája az intelligens technológiák. 2017-ben a vezérléstechnológia, a szoftveripar és automatizálási technológia területéről a legnagyobbak voltak jelen, a Beckhoff, a Bosch, a Fanuc, a Heidenhain és a Siemens, valamint mérnöki konzorciumok, mint az Adamos és az Axoon.

Idén is lesznek nemzeti standok, eddig Kína, Tajvan és Svájc jelentkezett. A VDW Franciaországgal és Japánnal még tárgyalásokat folytat, mivel mindegyik országnak megvan a saját nemzeti ipar 4.0 koncepciója vagy IoT-val (Internet of Things, dolgok internete) kapcsolatos kezdeményezései.

A VDW nyolc ismert német szerszámgépgyártóval és minden jelentős vezérlőbeszállítóval indított projektjét is bemutatja. Az umati (universal machine tool interface) a gépek és vezérlőrendszerek közötti átjárás átjárhatóságát, a hálózatba kapcsolás megkönnyítését célozza.

A hannoveri vásárra két éve 180 országból 130 ezer látogató érkezett, közel háromnegyedük Európából, 20 százalékuk Ázsiából.

Kiemelt Partnereink