Szolgáltatók 35,6 millió tonna: ennyi üzemanyagot tankoltak tavaly a németek

35,6 millió tonna: ennyi üzemanyagot tankoltak tavaly a németek

MTI | 2016.05.05 15:18

35,6 millió tonna: ennyi üzemanyagot tankoltak tavaly a németek

Kevesebb benzint, de jóval több gázolajat vásároltak Németországban 2015-ben, holott előtte egyre csökkent a fogyasztás.

Az árcsökkenés a benzinkutakon és a jó gazdasági konjunktúra tavaly a korábbinál több üzemanyag tankolására ösztönözte a német autósokat. A hosszú távú csökkenő trendet megtörve 2015-ben 2,1 százalékkal 35,6 millió tonnára nőtt a Németországban tankolt üzemanyag mennyiség - közölte Patrick Wendeler, az Aral vezérigazgatója.

Dízel üzemanyagból 4,6 százalékkal több fogyott, miután a jól pörgő gazdaság növelte a szállítási ágazat üzemanyag igényét és tehergépjármű beszerzéseit.

Patrick Wendeler, az Aral vezérigazgatója

A benzinfelhasználás viszont 0,2 százalékkal csökkent, igaz, a vártnál jóval kisebb mértékben. "Amennyiben ez a trend folytatódik, az idén első alkalommal fogy majd több dízel üzemanyag, mint benzin" - mutatott rá Patrick Wendeler, hozzátéve, hogy a dízelbotránynak az üzemanyag-fogyasztásban semmilyen érzékelhető jele nincsen.

Az Aral vezérigazgatója szerint a Super E5 benzin ára tavaly átlagosan 14 centtel csökkent a 2014-eshez képest, a dízel pedig 18 centtel.

Az Aral történetének a legjobb éve volt a 2015-ös - közölte Patrick Wendeler. A legnagyobb német benzinkút hálózat tavaly 3,9 százalékkal több, összesen 7,5 millió tonna benzin és dízel üzemanyagot értékesített és megerősítette ezzel piaci vezető szerepét.

Kiemelt Partnereink