Techtogether Lesz elég gépészmérnök: 2656 fiatal jelentkezett erre a szakra

Lesz elég gépészmérnök: 2656 fiatal jelentkezett erre a szakra

Pardavi Mariann | 2017.07.27 12:32

Lesz elég gépészmérnök: 2656 fiatal jelentkezett erre a szakra

106 ezren izgultak egészen tegnap estéig, amikor is nyilvánosságra hozták a felsőoktatási ponthatárokat. Cikkünkben összefoglaltuk, melyek voltak a legnépszerűbb intézmények és a legdivatosabb szakok.

Hirdetés

A jelentkezők között idén a legnépszerűbb intézmények között az Eötvös Loránd Tudományegyetem, a Debreceni Egyetem, a Szegedi Tudományegyetem, Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, a Pécsi Tudományegyetem, a Budapesti Corvinus Egyetem és a Budapesti Gazdasági Egyetem voltak.

Az alapképzések közül a gazdálkodási és menedzsment, mérnökinformatikus, óvodapedagógus és ápolás és betegellátás szakokat háromezernél, a gépészmérnöki, pszichológia, turizmus-vendéglátás, gyógypedagógia, kereskedelem és marketing és programtervező informatikus alapképzéseket kétezernél többen választották első helyen.


A jelentkezők demográfiai hátteréről elmondható, hogy minden jelentkezői korcsoportban nagyobb számban jelentkeztek nők, mint férfiak (az összes jelentkező közül 56% nő, 44% férfi). Legnagyobb arányban (36%) a 20-23 éves korcsoporthoz tartoznak, negyedük (28%) 24-29 éves, közel ötödük (19%) ennél fiatalabb (18-19 éves), nagyjából hatoduk pedig (16%) idősebb (30 éven felüli). Idén is kevesebb mint 1 százalékban jelentkeztek olyanok, akik még nem töltötték be a 18 éves kort.

A jelentkezők állandó lakóhelyük szerint legnagyobb, közel egyharmados arányban a Közép-Magyarország régióban élnek, a második legnépesebb csoport az Észak-Alföld régió lakója, míg a legkevesebben a Dél-Dunántúl régióból érkeztek. A többi régió részesedése 10% körüli.

Kiemelt Partnereink