Logisztika Plug & Play szállítószalagot kínál egy svájci cég

Plug & Play szállítószalagot kínál egy svájci cég

autopro.hu/V.M. | 2022.05.13 09:23

Plug & Play szállítószalagot kínál egy svájci cég

Fotó: Interroll Group Press Releases

A svájci központú Interroll egy könnyen felállítható, plug-and-play szállítószalagot dobott piacra, ami állítása szerint képes jelentősen növelni a gyártási folyamatok termelékenységét.

Hirdetés

Az anyagmozgató rendszerek fontos meghatározói a gyártási folyamatok termelékenységének, manapság pedig egyre több helyen van szükség rugalmas megoldásokra, melyek könnyen az új elvárásokhoz igazíthatóak.

Az Interroll szerint pont ez az a rugalmasság, amit a „Könnyű szállítószalag platform” nevet viselő moduláris anyagmozgató rendszere kínál, azáltal, hogy gyárilag összeszerelt, moduláris elemeit könnyedén, bármiféle tervezés nélkül lehet összeilleszteni egy kész rendszerré.

A kész szállítószalagot egy autonóm vezérlőrendszer irányítja, opcionálisan azonban egy külső, programozható logikai vezérlő is csatlakoztatható hozzá.

Alacsony fogyasztás, olcsó működtetés

Az Interroll kisebb, legfeljebb 50 kilogramm tömegű termékek mozgatására tervezte rendszerét, ami szintbeli eltérések áthidalására is alkalmas. A meghajtásról dobmotorok gondoskodnak, amik 85 százalékos energiahatékonyságukkal az energiafogyasztást és a kapcsolódó költségeket alacsonyan tartják.

A fizikai megépítés előtti tervezés az Interroll szerint könnyedén elvégezhető a cég saját, Layouter nevű tervezőprogramjában. A vállalat egyelőre Európában kínálja termékét, de már az amerikai és ázsiai bevezetésen is dolgozik.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink