HR Ablak Vezetőjét gyászolja a Paul Horn GmbH

Vezetőjét gyászolja a Paul Horn GmbH

autopro.hu/D.Á. | 2023.02.08 15:21

Vezetőjét gyászolja a Paul Horn GmbH

Lothar Horn | Fotó: Paul Horn GmbH

Hosszan tartó, súlyos betegség után, 66 éves korában, 2023. február 5-én elhunyt Lothar Horn, a Paul Horn GmbH tübingeni ügyvezető igazgatója. Az üzletember vezetése alatt a Horn egy nemzetközileg is sikeres precíziósszerszám-gyártóvá nőtte ki magát, amelynek a világ számos országában van gyára.

Hirdetés

Lothar Horn sikerre vitte vállalatát – a Hornnak Angliában, Olaszországban, Csehországban és az Egyesült Államokban is van gyára, valamint leányvállalatai Franciaországban, Magyarországon, Kínában, Mexikóban, Törökországban és Thaiföldön. Lothar Hornnak köszönhető az is, hogy a Horn lett a legnagyobb ipari munkaadó főhadiszállásán, Tübingenben. 1991-ben az IT-területen tapasztalatokat szerzett és a műszaki téren lelkes Lothar Horn, a vállalatalapító Paul Horn fia csatlakozott szülei a cégéhez. 1995. január elsején ügyvezető igazgató lett. 2009 és 2019 között a precíziós szerszámokért felelős elnöke volt a VDMA gépipari szövetségnek. 2021-ben elnyerte az úttörő, kiemelkedő, vizionárius szerszám- és öntőforma-készítőknek járó kitüntetést. 1999-ben Lothar Horn létrehozott egy új gyártóegyéget, irodaépületet, valamint egy kutatás-fejlesztési centrumot a vállalat fő telephelyén, Tübingenben. Az évek során számos egyéb bővítés kötődik nevéhez, jelenleg pedig Tübingen legnagyobb ipari létesítménye a Paul Horn GmbH-hoz tartozik. Lothar Horn fia, Markus 2018 óta ügyvezető igazgató a vállalatnál, így a család harmadik generációja viszi tovább a céget, karöltve Matthias Rommellel, aki szintén ügyvezető igazgató.

A Horn tübingeni főhadiszállása

A Horn tübingeni főhadiszállása | Fotó: Paul Horn GmbH

Lothar Horn filozófiája és értékei

Lothar Horn nevéhez olyan mondatok kapcsolódnak, mint hogy „a technológia határozza meg a költségeket”, valamint „egyetlen autó sem gördülhet ki, egyetlen repülőgép sem szállhat fel és egyetlen mesterséges ízület sem kerülhet beültetésre precíziós szerszámok nélkül”. A Tübingenhez való lojalitás elsődleges volt Lothar Horn számára. Nemcsak a befektetések voltak fontosak számára ezen a helyen, hanem a szociális elkötelezettség is. A tübingeni Paul Horn Arena és a Stuttgarti Vásár 10-es, Paul Horn Csarnokának létrehozásán túl Lothar Horn cége többek között szociális intézményeket és gyermek sportklubokat támogatott.

Lothar Horn személyében a vállalat egy remek üzletembert és csodás embert veszített. Az egész Horn Csoport együtt gyászol a családdal.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink