HR Ablak Változások sorát hozza a nyár a Bosch vezetőségében

Változások sorát hozza a nyár a Bosch vezetőségében

autopro.hu/P.B. | 2021.03.31 14:20

Változások sorát hozza a nyár a Bosch vezetőségében

Fotó: Twitter/BoschPress

Június 30-ával a Bosch igazgatóságának két tagja, Uwe Raschke és Dr. Michael Bolle is távozik tisztségéből. Michael Bolle egyben a Bosch technológiai vezetője is volt, ebben a minőségében Volkmar Denner vezérigazgató veszi át a szerepét.

Hirdetés

2021 nyarán megváltozik a Bosch vezetőségének összetétele. Uwe Raschke 2008 óta volt az igazgatótanács tagja, korábban az ázsiai régióért felelt, majd a fogyasztási cikkek szektoráért felelt a vállalaton belül. A Bosch-nál 1984 óta dolgozó szakember nyugdíjba vonul, munkáját a vezérigazgató és az egész igazgatótanács méltatta.

Michael Bolle, a Bosch technikai vezetője (CTO) szintén június 30-án távozik tisztségéből, hogy a startup és hightech szektorban is kipróbálhassa magát. A CTO szerepkörét Volkmar Denner, a Bosch vezérigazgatója veszi át, aki így az informatikai területért is felelősséget vállal a jövőben.

Szerkezetátalakítás

Bolle a vállalati minőségirányításért is felelt, ebben a tisztségében júliustól Dr. Stefan Hartung váltja, míg Uwe Raschke szerepét Dr. Christian Fischer veszi át a fogyasztási cikkekkel foglalkozó részleg élén, és az igazgatótanácsban is.

Július 1-jétől új CDO (digitális vezető) is kinevezésre kerül a Bosch élén, ezt a pozíciót Dr. Tanja Rückert tölti majd be, aki 2018 óta dolgozik a vállalatnál, és az Ipar 4.0 és az IoT nemzetközileg elismert szakértője.

Kiemelt Partnereink