HR Ablak Újra vezetőpozícióba került Herbert Diess

Újra vezetőpozícióba került Herbert Diess

autopro.hu/P.B. | 2022.12.16 15:22

Újra vezetőpozícióba került Herbert Diess

Fotó: Volkswagen Newsroom

Herbert Diess lesz a félvezetőket gyártó Infineon felügyelőbizottságának új elnöke. Több változás is lesz a félvezetőket gyártó német vállalat vezetőségében, a vezérigazgató pedig ideális jelöltnek tartja Diesst.

Hirdetés

A Volkswagen korábbi főnöke, Herbert Diess lesz az Infineon felügyelőbizottságának új elnöke. A társaság közleménye szerint az eddigi elnök, Wolfgang Eder a február 16-i rendes közgyűlésen már nem indul újra a pozícióért. Ezért Diesst újonnan választják be a bizottságba, majd a Felügyelő Bizottság elnökévé nevezi ki.

„Most jött el a megfelelő idő a felügyelőbizottsági változtatásokra” – mondta Eder, aki 2019 óta tölti be ezt a posztot. Eder a nyilatkozata szerint „tekintettel a kihívásokkal teli környezetre örül, hogy Diess az ideális jelölt. Nagyon jól ismeri a céget és az ipari környezetet – fogalmazott.

Eder mellett Hans-Ulrich Holdenried sem lesz a továbbiakban a felügyelőbizottsági tag. Új jelöltként a korábbi Siemens-menedzser, Klaus Helmrich kapott helyet. Az Infineon vezérigazgatója, Jochen Hanebeck méltatta Diesst és Helmrichet, mint elismert szakértőket – írja az Automobilwoche.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink