HR Ablak Új pénzügyi igazgató a Benteler Csoport élén

Új pénzügyi igazgató a Benteler Csoport élén

autopro.hu/Sz.N. | 2020.08.24 08:21

Új pénzügyi igazgató a Benteler Csoport élén

Fotó: Benteler

Frank B. Jehle 2020 szeptember 1-jétől a vállalcsoport pénzügyi igazgatójaként és az igazgatótanács tagjaként erősíti a Bentelert. Az új vezető Guido Huppertz-t követi a pozícióban, aki idén júliusban hagyta el a vállalatot. Frank B. Jehle irányítása alá a Pénzügy/Kontrolling, Jog & Biztosítás, valamint a Belső Audit és Adózás szervezetek tartoznak majd.

Hirdetés

A komoly tapasztalattal rendelkező pénzügyi szakember az autóiparban szervezett húsz évnyi szaktudást hoz magával. Frank B. Jehle közel tíz évig töltötte be a kereskedelmi igazgató és az igazgatóság elnökhelyettesi pozícióit a Mann + Hummel autóipari beszállítónál. Karrierjét a Fordnál kezdte, ahol az eltöltött tíz év során számos feladatkört látott el Európában, melyek közül utolsóként a Ford Benelux, Svájc és Ausztriáért felelős üzletének pénzügyi igazgatója és igazgatótanács tagja volt. Jehle a Cranemere részvénytársaságtól jött el a Bentelerhez, ahol az európai üzletekért felelős szenior ügyvezető igazgatói pozíciót töltötte be.

„Örömmel tölt el, hogy a Benteler Csoport igazgatótanácsát erősíthetem és Ralf Göttellel, valamint Dr. Arno Haselhorsttal együtt előmozdíthatom a társaság szerkezetátalakítását. Célom a Bentelernek -mely a világ egyik vezető autóipari beszállítója-, a jövőbeli pozícióját ebben az egész piac számára kihívásokkal teli helyzetben megerősíteni. Minden tőlem telhetőt megteszek, hogy sikerrel járjunk” – mondta Frank B. Jehle, a Benteler Csoport új pénzügyi igazgatója.

Ralf Göttel, a Benteler Csoport ügyvezető igazgatója hozzátette: „Nagy örömmel tölt el bennünket, hogy Frank B. Jehle pénzügyi igazgatóként és az igazgatótanács tagjaként a Benteler Csoportot erősíti. Elismert pénzügyi szakértőként, több évtizedes autóipari tapasztalattal a háta mögött, jelentős szaktudást és átfogó ipari ismeretet hoz magával. A pénzügyi igazgatói pozícióban jelentős mértékben járul hozzá vállalatunk megszilárdításához és komoly támogatást nyújt a szerkezetátalakítási intézkedések végrehajtásában. Nagyon várom már a közös munkát.”

A következő hónapokban a kockázatkezelési vezető Dr. Arno Haselhorsttal és az új pénzügyi igazgatóval megerősödött igazgatótanács fő fókuszában a Csoport átszervezése áll.

Ralf Göttel kiemelte: „A COVID-19 járvány fényében az átalakítási programunk jelentősebb, mint bármikor. Fokoztuk és felgyorsítottuk a szerkezetátalakítási intézkedéseinket. Az egyértelmű célunk, hogy biztosítsuk vállalatunk jövőbeli pozícióját.”

Kiemelt Partnereink