HR Ablak Távozik a Knorr-Bremse Igazgatóságának elnöke

Távozik a Knorr-Bremse Igazgatóságának elnöke

autopro.hu/Sz.N. | 2020.08.13 13:19

Távozik a Knorr-Bremse Igazgatóságának elnöke

Fotó: Knorr-Bremse

Távozik Bernd Eulitz, a Knorr-Bremse AG Igazgatóságának elnöke. Erről a vállalat Felügyelőbizottsága egyhangúlag döntött és máris hozzálátott utódjának kereséséhez. A Knorr-Bremse AG Felügyelőbizottsága továbbá felkérte az Igazgatótanács többi tagját, Dr. Peter Laiert, Frank Markus Webert és Dr. Jürger Wildert, hogy átmenetileg lássák el Bernd Eulitz feladatait.

Hirdetés

Bernd Eulitz alig tíz hónap után távozik a vállalat éléről. Lemondásának hátterében a vezetőséggel és a stratégiai vállalatfejlesztés aktív formálásával kapcsolatos alapvető véleménykülönbségek állnak. Mindez az Eulitz és a Felügyelőbizottság elnöke közti kapcsolat egyre feszültebbé válásához vezetett, mely hosszú távon ellehetetlenítette az együttműködést.

Bernd Eulitz távozásának nincs köze a Knorr-Bremse teljesítményéhez és a sikeres vállalatfejlesztéshez. A beszállító már 2020 július 16-án a bejelentette, hogy a tőkepiaci előrejelzéseket meghaladva lesz képes teljesíteni a 2020-as második negyedévet. A COVID-19 világjárvány hatásai ellenére a 2020-as pénzügyi évre vonatkozó kilátások szintén alátámasztják a vállalat pozitív üzleti fejlődését.

Dr. Klaus Mangold, a Knorr-Bremse AG Felügyelőbizottságának elnöke elmondta: „Egy vállalkozó szellemet keresünk, aki szoros együttműködésben a többi vezetőségi taggal és meggyőző vállalati stratégiájával képes sikeresen továbbvinni a Knorr-Bremsét. Számításaink szerint az utódkeresésről szóló egyeztetések a következő hetekben indulhatnak.”

Hirdetés

Kiemelt Partnereink