HR Ablak Távozik a Hella vezetője

Távozik a Hella vezetője

autopro.hu/P.B. | 2022.02.07 17:17

Távozik a Hella vezetője

Rolf Breidenbach, a Hella vezérigazgatója | Fotó: Hella

Rolf Breidenbach, a Hella vezérigazgatója az idei év közepén lemond a vállalat vezetéséről, amint befejeződik a cég a Faurecia általi felvásárlása. Breidenbach utódja egyelőre még nem ismert, de hamarosan döntenek a kérdésben.

Hirdetés

A Hella február 4-én jelentette be, hogy amint a francia Faurecia autóipari beszállító befejezi a cég felvásárlását, a vezetője lemond pozíciójáról. Az ügyvezető és a részvényesi bizottság közösen állapodott meg a szerződés június 30-i felmondásáról - közölte a lippstadti cég.

Rolf Breidenbach több mint 18 éve van hivatalban, utódjáról a közeljövőben kell döntést hoznia a cégnek. A Faurecia főnöke, Patrick Koller szeptemberben még arról beszélt, hogy bízik abban, hogy Breidenbach maradhat a cégnél.

A Faurecia január végén fejezte be a fényszóró-specialista többségi átvételét az MDax-tól, és azóta a vesztfáliai cég 80,6 százalékát birtokolja. Korábbi információk szerint Paul E. Singer aktivista amerikai befektető is több mint tíz százalékos részesedést szerzett a Hellában.

Érdekesnek találta ezt a cikket? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink