HR Ablak Megnevezték a Nikola új vezetőjét

Megnevezték a Nikola új vezetőjét

autopro.hu/P.B. | 2022.08.11 07:17

Megnevezték a Nikola új vezetőjét

Fotó: Media Opel International

Augusztus 10-én nevezte meg új vezérigazgatóját a Nikola. Az amerikai vállalat élére a német Michael Lohscheller kerül, aki már február óta a Nikolánál dolgozik. Lohscheller januártól fogja vezetni a vállalatot.

Hirdetés

Mark Russell jövő év január 1-jén távozik a pozíciójából, utána veszi át a cégvezetés Lohscheller, aki eddig a Nikola második embere volt. Az 53 éves német szakember februárban csatlakozott a Nikolához elnökként, eddig az akkumulátoros elektromos Tre fejlesztésében játszott fontos szerepet.

A Nikola idei célja, hogy háromszáz és ötszáz közötti darabszámú Tre akkumulátoros elektromos teherautót gyártson le. A vállalat augusztus elején megerősítette ezt a célját, miután a második negyedévben az eredménye túlszárnyalta a korábbi várakozásokat.

Van vezetői tapasztalat

Lohscheller korábban évekig vezette a ma már a Stellantis alá tartozó német Opelt. Onnan némileg meglepő módon 2021 nyarán a vietnámi VinFast kedvéért távozott, de ott csak az idei év februárjáig maradt pozícióban, hogy aztán a Nikola csapatához csatlakozzon.

Lohscheller javította a kommunikációt és felgyorsította a döntéshozatalt a Nikola Motornál – mondta Stephen Girsky a Nikola közleményében.

Az 59 éves leköszönő vezérigazgató, Mark Russell 2020-ban váltotta a Nikola alapítóját, Trevor Miltont a cég élén a korábbi botrányok miatt – írja a Reuters.

Kellemetlen ügyek

Az hidrogén üzemanyagcellás teherautókat gyártó amerikai Nikola körül 2020 őszén robbant ki egy komoly botrány, miután a Hindenburg Research az állította, hogy a Nikola bemutatóvideóján a hidrogénes teherautó nem önerőből mozgott, hanem egy lejtőn gurult.

A Hindenburg állításai alapján az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyelete, illetve az Igazságügyi Minisztérium is nyomozást indított a cég ellen, a vád szerint pedig 2019 novemberétől kezdve egészen a botrány kirobbanásáig, 2020 szeptemberéig fordult elő, hogy Milton hamis állításokkal vezette félre a befektetőit.

Milton ellen vádat emeltek, az alapító pedig lemondott a Nikola vezetéséről. Ügyében még nem született döntés.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink