HR Ablak Kiderült, ki lesz a Škoda új vezetője

Kiderült, ki lesz a Škoda új vezetője

autopro.hu/P.B. | 2022.04.01 17:22

Kiderült, ki lesz a Škoda új vezetője

Fotó: Volkswagen Newsroom

Egybehangzó értesülések szerint július 1-jétől Klaus Zellmer, a Volkswagen értékesítési igazgatója váltja Thomas Schäfert a Škoda élén. Schäfer április 1-jén került új pozícióba, de nyárig még a Škodát is vezeti.

Hirdetés

Mint ismert, Thomas Schäfer április 1-jén kapott új pozíciót a Volkswagen Csoporton belül, és a Škoda éléről a Volkswagen brand igazgatótanácsába került be, július 1-jétől pedig a márka vezetője lesz. Schäfer utódját úgy tűnik, mr aznap megtalálták, ahogyan a német szakember megkezdte a munkát az új pozíciójában.

Több forrásra hivatkozva az Automobilwoche azt írja, hogy Klaus Zellmer, a Volkswagen korábbi értékesítési igazgatója veszi át a cseh OEM rányítását. Zellmer a tervek július 1-jén kezd az új munkakörében.

A cseh Škoda a II. világháborút követően került állami kézbe, majd 1991-ben privatizálták. A céget a Volkswagen Csoport vásárolta meg, 1994 óta pedig hivatalosan is a konszern leányvállalataként működik a vállalat.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink