Archív Száz gyerek beiskolázását támogatta a Continental

Száz gyerek beiskolázását támogatta a Continental

AP | 2019.11.11 16:21

Száz gyerek beiskolázását támogatta a Continental

A budapesti Continental Automotive Kft. által alapított Continental Egymásért Alapítvány sokféle módon támogatja a munkavállalókat. Lehet pályázni egészségügyi szolgáltatás, sporttevékenység támogatására, szociális támogatásra, de továbbképzésre is. Kalmár Ákos, a budapesti gyár HR-vezetője, az alapítvány kuratóriumi elnöke válaszolt kérdéseinkre.

Hirdetés

– Mikor és milyen célból alakult a Continental Automotive Hungary Kft. budapesti gyáránál a Continental Egymásért Alapítvány?
– Az alapítványt a tavalyi év végén jegyezték be, az elinduláshoz szükséges adminisztratív teendők 2019 augusztusában fejeződtek be. A kezdeményezést annak megvalósítása érdekében hívtuk életre, hogy támogassuk munkatársainkat a különféle egészségügyi, sport és kulturális törekvéseikben, segítsük a szociálisan hátrányos helyzetben lévőket és széles körben lehetőséget biztosítunk a versenyképes tudás megszerzésére.

– Milyen módon lehet igényelni az alapítvány szolgáltatásait, ki a jogosult erre?
Alaphelyzetben négy célcsoportot hivatott támogatni az alapítvány: a Continental budapesti gyárának munkatársait, azok hozzátartozóit, illetve a legalább 15 éves munkaviszonnyal rendelkező volt kollégáinkat és nyugdíjasainkat. A legtöbb forrás pályázati rendszerben érhető el. A támogatásokra pályázati felhívások segítségével hívjuk fel a munkatársaink figyelmét, amelyben tájékoztatjuk őket a pályázati feltételekről, a benyújtás menetéről és határidejéről, a rendelkezésre álló forrás összegéről, valamint az elbírálás módjáról. Az első sikeresen lezárt pályázaton is túlvagyunk, melynek célja az iskolakezdés támogatása volt az iskoláskorú gyermeket nevelő munkatársaink számára, és amellyel közel 100 gyermek beiskolázását támogattuk.

Hogyan határozzák meg, hogy az egyes célokra egy munkavállaló esetében mekkora összeg fordítható?
Az alapító a Continental budapesti üzeme, amely már az indulást is igen jelentős összeggel támogatta, és tette azt a vállalást, hogy az alapítvány működését minden évben segíti. A kuratóriumi munkában viszont részt vesznek a menedzsment, az üzemi tanács és a szakszervezet képviselői, de még egy nyugdíjas munkatársunk is. A kuratórium összetétele abszolút alkalmas arra, hogy a dolgozói igényeket jól érzékeljük és ezekre reagáljunk is az alapítvány éves céljaival, kiírásra kerülő pályázataival. A cél az, hogy valós és a kollégáinkat leginkább érintő élethelyzeteket és privát törekvéseket segítsük.

– Legalább tízféle célt szolgál az alapítvány. Fussunk végig az összes lehetőségen pár szóban!
Erre a kérdésre az alapítvány alapvető céljához visszatérve adnék összefoglaló választ. Bizonyos célok, mint például a szociális célú, a beiskolázási, a táboroztatási, óvodai, bölcsődei ellátáshoz kapcsolódó, stb. támogatások a rendkívüli, vagy az év során előkerülő viszonylag nagyobb költségek fedezéséhez járulhatnak hozzá. A célok egy másik része, úgy mint az egészségmegőrzéssel vagy éppen a tanulással kapcsolatos törekvések pedig a kollégáink hosszabb távú, az életminőséget javító, az életvezetést segítő törekvésiben nyújthatnak érdemi segítséget.

– Rehabilitációs célokra is igénybe vehető az alapítvány szolgáltatása. Ez hogyan illeszkedik a tb által nyújtott ellátáshoz?
Ez a Continental mint alapító, a munkatársakhoz kapcsolódó általános törekvéséhez illeszkedik. Az egészségmegőrzés, a betegségmegelőzés, gyógykezelés és rehabilitáció támogatása ennek megfelelően az alapítvány alapvető célja. Ugyanakkor feltétlenül szükséges kiemelnem, hogy a hosszú távú fizikai munkavégzés során viszonylag gyakran kialakuló mozgásszervi megbetegedések miatt ez a felelősségvállalásunk a munkatásaink felé kiemelt kell legyen már a megelőzés során is.

Kiemelt Partnereink