Gyártósor Szerszámgépek sorát hozza az MTC a Mach-Tech-re

Szerszámgépek sorát hozza az MTC a Mach-Tech-re

autopro.hu | 2022.05.05 13:23

Szerszámgépek sorát hozza az MTC a Mach-Tech-re

Boschert Gizelis ElectroCut_elektroszervós lemezolló | Fotó: MTC

A Metal Trading & Consulting (MTC) kft. a lemezipari szerszámgépek egyik kiemelkedő magyarországi specialistája. A vállalat által képviselt gyártók a következők: Boschert, Gizelis, Stierli-Bieger, Nukon, Hilalsan, Herber, Soco, RWT, Eckert, AMB Picot, Metalix, Rolleri.

Az MTC európai (cseh, német, lengyel, francia, svéd, olasz, török), valamint tengerentúli (tajvani) gyárak márkaképviseletével, gépek értékesítésével és szervizelésével foglalkozik Magyarországon. A vállalat által forgalmazott gépek típus szerint, túlnyomórészt lemezipari gépek, típusuk alapján lehetnek: fíber lézerek, CNC csőhajlító berendezések, CNC vezérelt élhajlítók, lemezollók, finomsugaras plazmavágó rendszerek, vízsugaras vágók CNC vezérléssel, csiszoló és sorjátlanító berendezések, csőmegmunkáló gépek, ipari robotok. Szakembergárdájának köszönhetően az egyedi vevői igényeket figyelembe véve segíti ügyfeleit a megfelelő gép kiválasztásában az MTC.

Lemezolló újragondolva, avagy lemezolló hidraulikameghajtás nélkül!

Világraszóló újdonság a Boschert Gizelis Vásárhelyi Nagydíjas gépe! Környezetkímélő, energiatakarékos megoldás, mely növeli a termelékenységet és csökkenti az üzemeltetési költségeket. Ezt biztosítja a Boschert-Gizelis újszerű megközelítése, ami megreformálva a hagyományos lemezollót egy korszerű eszközt ad a partnerek kezébe: ez a G-Electrocut®.

Hogyan lehetséges ez? A hagyományos lemezollók hidraulikaszivattyút használnak a hidraulikaolaj folyamatos cirkuláltatására, az így felépült olajnyomás segítségével történik meg a vágás. Ennek a rendszernek számos hátránya van, amiket kiküszöbölnek a szervomotorok, melyek kizárólag a pengével egyidejűleg mozognak. Ezzel szemben a hagyományos hidraulikus rendszerben folyamatosan üzemelnek, így akár 50 százalékkal kevesebb energiát fogyasztanak!

Archimédesz alapelveit követve, a szíjtárcsa rendszernek köszönhetően megsokszorozza az elektromos motorok erejét. A görgők kettős tömített golyóscsapágyakkal rendelkeznek, a szíj pedig acélzsinórral megerősített. Törekedtek az egyszerű, gondozásmentes alkatrészekre, továbbá kizárólag az egyszerű alkatrészek vannak kitéve gyorsmenetnek. A szerszámgép hidraulikamentes, nincs szivárgás, nem kell cserélni, nem jelent terhet a környezetre nézve.

Rugalmasság

Innovatív tervezésének és a számos választható opciónak köszönhetően olyan szerszámgépet konfigurálhat, mely a legjobban beilleszthető cégének a portfóliójába. Felhasználóbarát grafikus vezérlésének köszönhetően minden paraméter gyorsan és könnyen állítható, 15” érintőképernyőjén a vágás folyamata nyomon követhető. Egyszerűen készíthető és tárolható CNC vágóprogramok, a bevitt paraméterek alapján a gép automatikusan generálja az optimalizált vágási beállításokat. Keskeny csíkok vágására a legideálisabb megoldás, mivel a speciális kialakításnak köszönhetően minimális kardosodás érhető el.

Mindez hogyan lehetséges? Győződjön meg róla személyesen a Hungexpo Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központban tartott Automotive Hungary, Ipar Napjai és Mach-Tech kiállításon, ahol többek között ez a gép is megtekinthető működés közben a Metal Trading & Consulting 206-os standján az „A” pavilonban!

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink