Gyártósor Öntőformák professzionális marása Horn-módra

Öntőformák professzionális marása Horn-módra

autopro.hu/Horn Magyarország | 2022.05.20 07:17

Öntőformák professzionális marása Horn-módra

A Horn összetett formájú fényszóróbúrák öntőformáinak megmunkálását a DS szerszámrendszer különböző szármaróival oldotta meg. | Fotó: HORN/Sauermann

„Minden kőben benne van a szobor, csak a felesleget kell lefaragni róla” – hangzik Michelangelo idézete. Ha a reneszánsz művész napjaink modern, öttengelyű megmunkálóközpontjaira cserélte volna kalapácsát és vésőjét, úton-útfélen az ő szobrait csodálhatnánk. A több tengelyt használó, modern megmunkálási technológiák még a rendkívül bonyolult alkatrészek marását is lehetővé teszik. Az öttengelyes megmunkálóközpontok előnyei leginkább a szerszám- és öntőforma-gyártás terén mutatkoznak meg. A precíz gépek, a hatékony programozás és a szerszámok egyaránt kiemelt szerepet játszanak a gazdaságos megmunkálásban. Széles termékportfóliójának és szakértelmének köszönhetően a Paul Horn GmbH számtalan megoldást kínál a szerszám- és öntőforma-gyártáshoz.

Hirdetés

A hagyományos marógépekhez képest a modern, öttengelyes megmunkálóközpontok három, egymásra merőleges lineáris tengellyel (X, Y, Z) és két forgástengellyel (A, B vagy C az elrendezéstől függően) rendelkeznek. Ennek köszönhetően a munkadarab különböző szögekből történő 3D-s megmunkálását is lehetővé teszik. A komponensek öttengelyes marása nem azt jelenti, hogy mind az öt tengely mentén egyidejűleg mozogna a marófej, hanem arra utal, hogy a munkadarab öt oldalról közelíthető meg, tehát ötoldalú a megmunkálás. Amennyiben mind az öt tengely mentén egyszerre mozog a marófej, akkor öttengelyes szimultán marásról beszélünk.

Tökéletes választás különféle felületekhez

A Horn széles marószerszám-kínálata nagyfokú precizitást tesz lehetővé például egy fényszóró öntőformájának előállítása során. Ezen autóipari alkatrész gyártása komoly kihívást jelent, hiszen a fényszórók búrája különféle felületekből és ívekből áll. A búrák öntőformáinak nagy előtolású nagyoló marásához kiváló választást jelentenek a Horn DAH 8 szerszámrendszerének különböző nagy előtolású marótárcsái. Az öntőforma simító marásakor a Horn mérnökei a Horn DS szerszámrendszer különböző változataira támaszkodnak. A különféle átmérőkkel választható gömbmaró mellett szegmentált szármarók is rendelkezésre állnak. Utóbbi előnye a gömb- és tóruszos marókkal szemben, hogy alakos felületű munkadarabok esetén, adott felületi minőség eléréséhez kevesebb megmunkálási ciklus szükséges, ezáltal csökkenthető a megmunkálási idő. További előnye, hogy nagy pontossággal, magas felületi minőség mellett munkálhatók meg a felületek határai is.

Fotó: HORN/Sauermann

Egy másik megmunkálási példa, mely jól mutatja a Horn szerszám- és öntőforma-gyártási szakértelmét, a fröccsöntőformák marása. Az alakos felületek nagyoló marása egy 12 milliméter átmérőjű, nagyoló előtolású marószerszámmal marással történik. A marószerszámok kettős rádiusz kialakításúak, ami lehetővé teszi a forgó szerszámra ható axiális irányú erők hatékonyabb elvezetését, továbbá a megmunkálás során kisebb radiális irányú erő keletkezik. A különleges szerszámgeometriának köszönhetően, még a befogott szerszám jelentős túlnyúlása esetén is vibrációmentesen kivitelezhető a nagy előtolású marás. Az öntőformák megmunkálását három kulcstényező befolyásolja: a szerszám pontossága, egy nagy teljesítményű CAM szoftver a precíz megmunkáláshoz és a szerszám tokmányának nagyfokú koncentrikussága. A Horn marószerszámainak a hengeres szerszám alapkörének sugarától való maximális alakeltérése mindössze +/- 0,005 milliméter. Ez a precizitás kiemelt jelentőséggel bír a különböző szerszámokkal végzett öntőforma-megmunkálás során. A konkrét példánál hat és négy milliméteres gömbmarókat használt a vállalat.

A Horn marószerszámainak alakeltérése a hengeres szerszám alapkörének sugarától mindössze +/- 0,005 milliméter, ez a különösen nagy pontosság pedig fontos a több különböző szerszámmal végzett öntőforma-megmunkálás során.

A Horn marószerszámainak alakeltérése a hengeres szerszám alapkörének sugarától mindössze +/- 0,005 milliméter, ez a különösen nagy pontosság pedig fontos a több különböző szerszámmal végzett öntőforma-megmunkálás során. | Fotó: HORN/Sauermann

Implantátum a Horn szerszámaival

Az öttengelyes marást az egészségügyi szektorban is alkalmazzák. Az egyik iparági felhasználó titánból készült implantátumai előállításánál a Horn DS titánforgácsoló szerszámaira támaszkodik. Egy implantátum számos alakos felületből és nagyjából 20 különböző rádiuszból áll, továbbá jelentős számú, eltérő szögű lekerekítés is található rajta. Egy 10 milliméter átmérőjű, 0,2 milliméter sarokrádiuszú, valamint egy 6 milliméter átmérőjű és 0,5 milliméteres sarokrádiuszú marószerszámmal hajtható végre a nagyoló marás, és egy 1 milliméter átmérőjű szármaróval a simító marás.

A Horn egy titánimplantátum megmunkálásához a DS szerszámcsalád különböző tagjait hívta segítségül.

A Horn egy titánimplantátum megmunkálásához a DS szerszámcsalád különböző tagjait hívta segítségül. | Fotó: HORN/Sauermann

Az implantátumon végzett további műveleteknél a DS szerszámcsalád 10/6/4/2 és 0,6 milliméter átmérőjű elemei állnak rendelkezésre, valamint egy két milliméter átmérőjű gömbmaró. Az M 3,5 x 0,5-ös, átmenő furatba vágott menet megmunkálásáról a háromélű DCG menetvágó szerszám gondoskodik. A szerszám 35 fokos ferdeségű, nyolc milliméter mély átmenő menetet egy lépésben képes létrehozni. Két, az anyagból kiemelkedő kúpforma kialakítása rendkívül nehéz folyamat, hiszen a 43 fokos csúcsszögű, két milliméter magas kúpok csúcsainak geometriailag tökéletesnek kell lenniük. A szigorú követelményeknek a Horn mikromarója segít megfelelni, amely a nagyoló marásra és a simító munkálatokra egyaránt alkalmas.

Bármilyen megmunkálási feladatról legyen is szó, a Horn portfóliója szinte minden alkalmazáshoz kínál megfelelő szerszámot, így az öntőformák és alakos felületek marásához egyaránt.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink