Gyártósor Metallurgiával uralhatók a nehéz ipari körülmények

Metallurgiával uralhatók a nehéz ipari körülmények

autopro.hu/D.Á. | 2024.01.27 08:16

Metallurgiával uralhatók a nehéz ipari körülmények

Fotó: KUKA

Az ipari felszerelések tervezése nem egyszerű dolog, ha zord körülmények közé szánják őket. A megfelelő alapanyagok megtalálása az egyik legfontosabb és valószínűleg legkomplexebb lépés, ezért a gyártóknak komolyan kell venniük a metallurgiát és az anyagmérnöki tudományt folyamataik végzése során. Természetesen a képletet a költségek kérdése is bonyolítja.

Hirdetés

Előfordulhat, hogy a hagyományos ötvözetek rendelkeznek azokkal a jellemzőkkel, amelyeket a nehézipar egyes területein elvárnak tőlük. A metallurgia, vagyis a fémek előállításával, feldolgozásával, tulajdonságainak alakításával foglalkozó tudomány lehet a haladás útjának kikövezője a céltudatosan tervezett anyagok és az egyedi ötvözetek felé. Ez a szakterület legtöbbször nincs a figyelem középpontjában a mérnökök körében, mégis kulcsfontosságú.

Ellenállóbb anyagok

Az elsődleges ok, amiért a fokozott igénybevétellel járó ipari körülményekhez nehéz anyagokat választani, az a megfelelő ellenállóság elérése. A szénacél – amely az összes legyártott acél 85 százalékát teszi ki – hajlamos a rozsdásodásra, ezért nedves környezetben kerülendő a használata. Más fémeknek változó olvadáspontjaik vannak, oxidáció veszélye áll fenn, és egyéb gyengeségeket mutatnak ipari alkalmazásokban.

A metallurgia és az anyagmérnöki tudomány segítik a gyártókat leküzdeni ezeket a hiányosságokat. Az ellenállóbb anyagok tervezése felé tett első lépésként fontos annak megértése, hogy a különböző ötvöző- és adalékanyagok hozzáadása hogyan tesz egy fémet ellenállóbbá a rozsdával szemben, vagy hogyan növelhető a szilárdság/tömeg arány. Az ellenállóság javításán való elgondolkodás még fontosabb akkor, amikor olyan veszélyekkel állunk szemben, mint a sugárzás vagy a nagy nyomás. A legtöbb széles körben elérhető ötvözet nem tudja elviselni ezeket a körülményeket, ezért a gyártóknak a metallurgiához kell fordulniuk, hogy elérjék a kívánt jellemzőket.

Fontos a jobb teljesítmény

Az egyedi tulajdonságokkal bíró anyagok tervezése többről szól, mint a szokatlanul magas nyomás kibírása – az is fontos, hogy ilyen körülmények között állandó, jó teljesítményt nyújtson az anyag. A zord működési körülmények általában magasabb költségekkel járnak a biztonsági követelmények miatt, de a magasabb teljesítményjellemzők segítenek ellensúlyozni ezt.

Egyszerű a kimenő termék minőségét a mechanikai tervezés minőségével azonosítani, ám az anyagválasztás is befolyásolja a képletet. Ha a fém egy elektromos kéziszerszámban túl puhává válik magas hőmérsékleten, idővel romlani fog a teljesítménye. Nem kell látványosnak lennie a hibának, az extrém körülmények okozta mikroszkopikus repedések és hibák is ronthatják egy berendezés pontosságát. Mindezek fényében a metallurgiának számításba kell vennie az adott termék rendeltetését is, nem csak a működési körülményeket. Túlélni bizonyos körülmények között és jól is teljesíteni két külön dolog.

Biztonság, mint elsődleges faktor

A metallurgia és az anyagmérnöki tevékenység érinti a munkavállalók biztonságát is, például olyan szempontból, hogy kibírja-e a berendezés a megterhelő körülményeket anélkül, hogy veszélyes hibát produkálna, megrongálódna. Az anyagmérnököknek a metallurgiában magában is keresniük kell a veszélyforrást – egyes adalékanyagok hiába kínálnak jobb termékjellemzőket, ha közben veszélyesek. Ilyenek például a szén-nanoanyagok, amelyek belélegezve az azbeszthez hasonlóan viselkednek. Fontos, hogy a gyártók ne okozzanak nagyobb kárt, mint hasznot egy-egy tervezési baklövéssel.

Más adalékok közben épphogy csökkentik a munkahelyi veszélyt. Egyes nanoanyagok növelik az alapanyagok elnyelőképességét, így csökkenthető a mérgező gázok jelenléte az ipari munkahelyeken. A mérnököknek minden pozitív és negatív hatással tisztában kell lenniük az anyagok tervezésekor.

Hosszú távú értékteremtés

Az anyagok metallurgiai tulajdonságaira fordított extra figyelem fontos a berendezések hosszú távú értéktartása szempontjából is. Előbb-utóbb ahogy a technológia fejlődik, vagy ahogy a gyár növekszik, a vállalatok lecserélhetik a gépállományukat, az eszközök anyagának minősége pedig befolyásolja az átállás gördülékenységét.

Minden berendezés másképp öregszik, az állapotuk és használhatóságuk pedig nagyban befolyásolja az értéküket. Az ellenállóbb anyagokból készült gépek tovább maradnak tökéletes állapotban, tehát használtan drágábban is lehet eladni. Egy szerszám akkor is többet ér, ha képes például extrém körülmények között is helytállni.

Az a bizonyos költséghatékonyság

A metallurgián és anyagtudományon az is múlik, mennyire tud egy berendezés költséghatékony lenni. A legnagyobb részét a problémának a karbantartás teszi ki. Az ellenállóbb anyagokból készült eszközök lassabban amortizálódnak, csökkentve a javítási költségeket. Az anyagok különleges tulajdonságokkal történő ellátása is jótékonyan hat a pénztárcánkra hosszú távon, hiszen például a szilárdság/tömeg arány növelésével kevesebb anyagot lehet használni egy gép építésekor.

A metallurgia néha direktebb hatással van a költséghatékonyságra. Egyes anyagok könnyítése, jobb áramvezető képessége vagy épp szigetelése, vagy például kisebb súrlódása kevesebb villamos energia felhasználását eredményezheti.

Metallurgiai kisokos nehéz körülmények közé

A mérnököknek számos szempontot kell figyelembe venniük, ha a metallurgiából akarnak profitálni. Először is meg kell határozni a körülményeket, amiket az adott anyagnak el kell viselnie, figyelembe véve például a hőmérsékletet, a teherbírást, a nyomást, valamint, hogy ezek a tényezők idővel változnak-e. A következő dolog az anyag felhasználási módjának figyelembevétele.

A mérnököknek persze a fejlesztési költségkeretet sem szabad átlépniük. A metallurgia könnyen túl drágává válhat, főleg, ha olyan áttörő technológiák kerülnek képbe, mint a nanoanyagok. Azt is figyelembe kell venni, hogy a vasérc ára 116 százalékkal emelkedett 2020 és 2021 között, ami közvetlenül hat a belőle készülő fémek árára.

Metallurgia és anyagmérnöki tevékenység kéz a kézben

Minden vállalatnak, amely nehéz körülmények közötti használatra tervez gépeket, fel kell mérnie a metallurgia és az anyagtudomány szerepét a termékek felhasználásában, de az azokat megvásárló vállalatoknak is tisztában kell lenniük az egyes anyagok tulajdonságaival. A természetes nyersanyagok nem tudják eltűrni az ipari igénybevételeket, ezért az anyagmérnököknek muszáj a metallurgiát szervesen kapcsolni tevékenységükhöz – írta meg a Machine Design.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Hirdetés

Kiemelt Partnereink