Gyártósor Megkezdte a Mercedes-motorok gyártását az Infiniti

Megkezdte a Mercedes-motorok gyártását az Infiniti

Biró Csongor | 2014.06.27 10:51

Megkezdte a Mercedes-motorok gyártását az Infiniti

Az Infiniti az Amerikai Egyesült Államokban (Decherd Powertrain Plant) megkezdte a Daimler által fejlesztett négyhengeres turbómotorok gyártását.

A Renault-Nissan és a Daimler közötti megállapodásnak megfelelően az első motorokat a Tuscaloosában gyártott Mercedes-Benz C-osztályba és az Európába szánt Infiniti Q50-esekbe szerelik be.

Ünnepélyes keretek közt indult meg a gyártósor

Az új motor gyártása kétszáz új dolgozónak teremtett munkát, ami megduplázódhat, ha a gyár eléri a teljes, éves 250 ezer darabos kapacitást. A 310 ezer négyzetméteres üzemet 319 millió dollárból 2012 májusában kezdték építeni. Korszerű, számos környezetkímélő megoldást is alkalmaztak, például hővisszaverő fehér tetőt kapott, a nappali világításért pedig a napsugarak felelnek.

A Nissan prémium márkájaként az Infinitinél egy pillanatig sem áll meg a fejlesztés és a bővítés: idén ősszel megkezdik a Q50-es szedán hosszított tengelytávú változatának, valamint a QX50 szabadidő-autónak a kínai gyártását, és nagyban készítik elő a Q30 kompakt brit gyártását, ami 2015-ben indul globális piacokra.

Kiemelt Partnereink