Gyártósor Legördült a gyártósorról az első Brazíliában gyártott BMW

Legördült a gyártósorról az első Brazíliában gyártott BMW

Panker Gergő | 2014.10.28 06:02

Legördült a gyártósorról az első Brazíliában gyártott BMW

Legördült az első autó a BMW Araquariban található gyártósoráról. A következő évek során a bajor márka több mint 200 millió eurót fektet be az évi több mint 30 ezres gyártókapacitással rendelkező brazil üzembe.

Hirdetés

Az araquari gyártósorról elsőként legördülő autó egy BMW 328i ActiveFlex modell volt. Az ActiveFlex modell a brazil piac különleges igényeinek megfelelően rendkívül rugalmasan etanollal és benzinnel is képes üzemelni. Az új gyártóbázis körülbelül 1300 új munkahelyet teremt majd, ebből mindeddig 300 helyet sikerült betölteni. Ezen felül további munkahelyeket teremtenek közvetetten az üzemet kiszolgáló beszállítói láncban is.

A legelső Brazíliában gyártott BMW egy 328i ActiveFlex modell

Az építkezést 2015 szeptemberében fejezik be teljesen, addigra felépül majd egy karosszéria műhely és egy festőüzem is. A gyárhoz tartozik egy irodaépület és további kiszolgáló épületek, valamint egy logisztikai bázis is. Az brazil üzem a következő modelleket gyártja majd: Mini Countryman, ötajtós 1-es BMW, 3-as BMW szedán, BMW X1 és BMW X3.

Az új üzem egy körülbelül másfél millió négyzetméteres területen fekszik, amelyből a gyártóterület 500 ezer négyzetmétert tesz majd ki. Az új brazil gyárral a BMW tovább bővíti globális termelői hálózatát, amelybe így összesen 30 gyártó- és összeszerelőüzem tartozik négy kontinens 14 országában.

A BMW-csoport célja, hogy az összes kontinensen kiegyensúlyozott növekedést érjen el – mondta Harald Krüger, a BMW AG igazgatótanácsának gyártásért felelős tagja.

Az új üzem a Santa Catarina államban található Araquariban épült Brazília déli részén. Ezzel a lépéssel BMW-csoportnak lehetősége nyílt, hogy kihasználja a 20 kilométerrel északabbra, Joinville-ben található infrastruktúráját. A BMW még 2013 júliusában adott át egy oktatási központot a Joinville-ben található Perini Ipari Parkban.

1995-ben a BMW-csoport megalapította saját értékesítési szervezetét Brazíliában, 1999-ben pedig létrehozta brazil pénzügyi vállalatát. A bajor gyártó 2009 óta gyárt motorkerékpárokat a Brazíliában található Manausban.

Kiemelt Partnereink