Gyártósor Így gyártják az abroncsot Tatabányán – gyárlátogatás a Bridgestone-nál (rengeteg fotóval)

Így gyártják az abroncsot Tatabányán – gyárlátogatás a Bridgestone-nál (rengeteg fotóval)

Pardavi Mariann | 2017.11.01 06:30

Így gyártják az abroncsot Tatabányán – gyárlátogatás a Bridgestone-nál (rengeteg fotóval)

A közelmúltban adta át új üzemét az abroncsgyártó, körbenéztünk, hogyan készülnek a tatabányai vállalat termékei.

Hirdetés

A japán gumiabroncsgyártó tatabányai üzeme 2016-ban 34 milliárd forint árbevételt ért el, ami nagyságrendekkel több a 2015-ös 26 milliárdos összegnél.

A tatabányai üzem a csoport legfejlettebb technológiával felszerelt európai gyára, 270-féle abroncsot készítenek itt, amelyeknek 99,96 százalékát exportálják.

A hagyományos gyártási technológiák mellett a világon csak három gyárban alkalmazott Bird gyártósor is üzemel náluk, mely az alapanyagokból emberi kéz érintése nélkül készít gumiabroncsokat. A technológiát a prémium kategóriás kerekek gyártásánál használják.

Szintén Tatabányán készül a cég legújabb fejlesztése, a DriveGuard defekttűrő abroncs, amelynél a gyár garantálja, hogy levegővesztés után még nyolcvan kilométert lehet autózni vele, akár nyolcvan kilométeres sebességgel.

Jelenleg már közel 1100-an dolgoznak a vállalatnál, amivel a cég Komárom-Esztergom megye egyik legjelentősebb foglalkoztatójává vált.

A cég munkatársainak 80%-a operátori, gépkezelői és technikusi munkakörökben dolgozik, akik számára a cég az elsők között alakított ki és vezetett be olyan progresszív bérezési- és előmeneteli rendszert, amely lehetővé teszi, hogy a cég jelenlegi munkavállalói szakmai fejlődésük függvényében 3 év alatt akár 40 százalékkal is növelni tudják keresetüket.

A vállalat elsősorban európai piacokra (Németországba, Lengyelországba, Olaszországba, Spanyolországba, Franciaországba és Törökországba) valamint tengeren túli országokba (Mexikóba, az Egyesült Államokba és Japánba) exportálja a Tatabányán gyártott abroncsokat.

Kiemelt Partnereink