Gyártósor Fontos a dolgozók kényelme az összeszerelés közben

Fontos a dolgozók kényelme az összeszerelés közben

Pörge Béla | 2022.06.02 16:19

Fontos a dolgozók kényelme az összeszerelés közben

Kissné Muzsai Ibolya, a Gimex irodavezetője és Csonka Szabolcs, a vállalat értékesítési vezetője a Gimex standján. | Fotó: Pörge Béla

Csonka Szabolcs, a Gimex-Hidraulika Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. értékesítési vezetője mutatta be röviden a vállalat standját az Automotive Hungary, Ipar Napjai és Mach-Tech kiállításon az autopro.hu kérésére.

- Hogyan készült a Gimex Hidraulika az Automotive Hungary, Ipar Napjai és Mach-Tech kiállításra?

- A Gimex-Hidraulika Kft. a jubileumi kiállításon fő látványelemként a már több éve használtban lévő, különböző hidraulikus szerelési feladatokhoz felszerelt szerviz kocsiját mutatta be. Ezzel az autóval prezentálva a kilátogatók számára, hogy a Gimex a tervezéstől egészen a kivitelezésig, az after sales szolgáltatásokkal kiegészülve áll rendelkezésére a hidraulika és a befogástechnika területén. Itt került bemutatásra először a német Hainbuch cég legújabb tokmánya a TOPlus prémium. A prémium tokmány a garantált <5µ körfutási pontosságával a nagyon kritikus megmunkálások legjobb megoldása.

- Mennyire fontos szempont az ergonómia az összeszerelő állomásoknál?

- Kevesen tudják, hogy a szorítástechnikában és a szerszámrögzítésben neves Roemheld cégcsoport szereléstechnikában is innovatív eszközöket fejleszt. Ezek a megoldások az alkatrészösszeszerelő üzemekben dolgozók munkáját teszik ergonomikussá és nem utolsó sorban produktívabbá. Egy szerelő asztalon keresztül próbálhatták ki a kilátogatók ezen termékek nagyszerűségét. Ezek főleg nehéz alkatrészeknél és a bonyolultabb munkadaraboknál biztosítják a gyors és ergonomikus szerelést – az embereknek nem kell nehéz súlyokat emelgetnie, illetve könnyebben hozzáférnek a szerelési pontokhoz.

Fotó: Gimex

- Hogyan értékeli a Gimex standjának forgalmát?

- A több éves szünet után mi több látogatóra számítottunk. Biztosan közre játszott ebben az is, hogy jelenleg nagyon sok feladat van a cégeknél, ráadásul a beszállítói láncokban lévő problémák többletmunkát eredményeznek, ami ráadásul megnehezíti az előre tervezhetőséget. Már több partnerünk jelezte a vásár előtti hetekben, hogy sajnos nem tudnak eljönni. Ennek ellenére nem vagyunk elkeseredettek, nagyon sok meglévő partnerrel találkozhattunk ismét újra személyesen és új emberekkel, új kihívásokkal is megismerkedtünk.

Az 1993-ban alapított Gimex-Hidraulika Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. munkadarab befogástechnika, valamint ipari és mobilhidraulikus elemek, rendszerek értékesítésével, és a hozzá kapcsolódó szaktanácsadással, szolgáltatásokkal foglalkozik.

Tetszett ez a cikk? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink