Gyártósor Fenntarthatóság a gyakorlatban a DuPonttal

Fenntarthatóság a gyakorlatban a DuPonttal

autopro.hu | 2021.11.10 13:23

Fenntarthatóság a gyakorlatban a DuPonttal

Fotó: Facebook/AutolivInc

Tevékenységünk során sokszor nyúlunk vissza a természetben már meglevő megoldásokhoz, akár annak közvetlen másolásával, vagy csak az elv megtartásával alkotva új anyagokat. Ugyanakkor azt is látnunk kell (és akár saját bőrünkön is tapasztalnunk), hogy milyen fontos szerepe van a természetben a körforgásnak, a megújulásnak. Ez az egyik legnagyobb kihívás, amivel ma szembe kell néznünk, hogy gazdaságunkat sokkal közelebb hozzuk a természetes rendszerek körforgásos, fenntartható és ezzel önmagát megújítani képes működéséhez.

Hirdetés

A környezeti terhelést minimalizáló, körforgásos gazdálkodási szemlélet az ipar minden területén új alapelvként jelenik meg. Az autóiparban is egyre fontosabb az úgynevezett szén-lábnyom lehető legkisebb szintre történő leszorítása. Ebben lehet partner a DuPont ™ új Delrin® Renewable Attributed termékcsaládja.

A DuPont cég új, fenntartható típusokkal bővíti jól ismert Delrin® termékcsaládját, Delrin® Renewable Attributed néven. Nagy múltú forgalmazó partnere, a Biesterfeld Plastic az EMEA régióban (Magyarországon a Biesterfeld Interowa) és Brazíliában értékesíti a termékeket.

A megszokott minőség csökkenő szén-lábnyommal

Az új Delrin® Renewable Attributed termékek alappolimerje az ISCC Plus tömegmérleg tanúsítványának megfelelően 100 százalékban biohulladékból származik. Ezen innovatív típusok gyártását szélenergiából és kommunális hulladékenergia-hasznosításból származó gőz előállításával, tanúsítottan megújuló villamos energiával hajtják végre. A Delrin® Renewable Attributed termékek ugyanazzal a minőséggel, tulajdonságokkal és feldolgozási paraméterekkel rendelkeznek, mint a már az autóiparban is jól ismert és bevált Delrin POM termékek. Mindezek mellett jelentősen javult az úgynevezett szén-lábnyomuk. Ezek az új típusok egy az egyben csereszabatosak a meglévő Delrin típusokkal. Ez egy olyan lehetőség, amivel valódi lépést tehetünk környezetvédelem és a fenntarthatóság irányába.

A Delrin® POM homopolimerek előnyei közé tartozik az alacsony súrlódás és jó kopásállóság, valamint a nagy merevség, szilárdság és ütésállóság. A termékcsalád széles üzemi hőmérséklet-tartományban (-40 ° C és 120 ° C között) alkalmazható, és mindezek mellett jól színezhető is. Gondoljunk csak biztonsági öv piros kioldógombjára. A globálisan piacvezető vállalatok ezért alkalmaznak széles körben Delrin® -t, például biztonsági alkalmazásokhoz, ajtózár-, és szállítószalag-rendszerekhez.

„Régi partnerünk, a DuPont ambiciózus fenntarthatósági célokat tűzött ki maga elé, amelyeket 2030-ig kell teljesíteni, és rendszeresen mutat be új, innovatív anyagokat, amelyek megnyitják az utat a fenntarthatóbb jövő felé" - mondja Martin Rathke, a Biesterfeld Plastic műszaki műanyagok üzletágvezetője. „Örömünkre szolgál, hogy ügyfeleinknek kínálhatjuk az új, innovatív Delrin® Renewable Attributed termékeket, ezáltal lehetővé téve számukra saját fenntarthatósági céljaik elérését."

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink