Gyártósor Egy német autógyártó robotjaira lehet licitálni

Egy német autógyártó robotjaira lehet licitálni

autopro.hu | 2022.12.07 16:18

Egy német autógyártó robotjaira lehet licitálni

Nehéz terhek kezelése minden helyzetben: A Fanuc M-900iA/260L egy 6 tengelyes robot, 260 kilogramm teherbírással. Az L betű az extra hosszú robotkarral felszerelt változatra utal, így hatósugara 3,1 méter | Fotó: Surplex

Még ha az autógyártóknak nehéz időket is kell átvészelniük, a beruházásokról nem mondhatnak le. Ennek során azonban a költségoptimalizálás áll az első helyen. Ehhez a használt gépek vásárlása kínálkozik fel lehetőségként. Ezek jelentősen olcsóbbak az új gépeknél és azonnal rendelkezésre állnak – ami alapvető tényező a beruházások tervezésénél. A Surplex.com platformon egy német autógyártótól származó nyolc Fanuc ipari robotra lehet licitálni 2022.12.13-ig.

Jelenleg számos vállalat szerkezetátalakításon megy keresztül. Ez különösen igaz az autóipari vállalatokra. Ugyanis aligha létezik más olyan iparág, amely ennyire dinamikus, ugyanakkor modern lenne. A gyártósorok azonban folyamatosan módosításokra szorulnak. Ez azt jelenti, hogy jól karbantartott és kiváló minőségű ipari robotok egyre gyakrabban kötnek ki a használt gépek piacán.

A használt gépek és üzemi berendezések árverezésére szolgáló Surplex ipari aukciós házban az év eleje óta több Fanuc ipari robot és F.EE lineáris tengely aukciójára került sor. Ezek egy német autógyártó cég termeléséből származnak.

Kiváló minőségű robotok

2022.12.13-ig a Fanuc gyártó nyolc kiváló minőségű ipari robotja kerül kalapács alá:

  • R-2000iB/210F - 4 darab (gyártási év: 2011)
  • M-900iA/260L - 2 darab (gyártási év: 2012)
  • M-900iA/350 - 2 darab (gyártási év: 2011/12)

A csuklós karú robotok mindegyike rendelkezik megfelelő kapcsolószekrénnyel, kezelőkészülékkel és kábelkészlettel, így azonnal üzembe helyezhetők a gyártásban. A robotokat csatlakoztatták, ellenőrizték, majd szállítási pozícióba állították. Az üzem Egerben található, és előzetes egyeztetést követően megtekinthető.

Az R-2000 sorozat robotjai a Fanuc világszerte legnagyobb számban értékesített termékei közé tartoznak. Az R-2000iB/210F maximális terhelhetősége 210 kilogramm. Az iB a mechanikus hajtóegység négy osztályának második tagja. Az F utótag a kar 2655 milliméteres szabványos hosszára utal

Az R-2000 sorozat robotjai a Fanuc világszerte legnagyobb számban értékesített termékei közé tartoznak. Az R-2000iB/210F maximális terhelhetősége 210 kilogramm. Az iB a mechanikus hajtóegység négy osztályának második tagja. Az F utótag a kar 2655 milliméteres szabványos hosszára utal | Fotó: Surplex

A Surplex Európa egyik vezető ipari aukciósháza, amely világszerte kereskedik használt gépekkel és üzemi berendezésekkel. A surplex.com 16 nyelvű aukciós platformon évente több mint 55 ezer ipari árut értékesítenek. A düsseldorfi székhelyű vállalat évi több mint 100 millió eurós forgalmat bonyolít.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink