Gyártósor Csehországban terjeszkedik a Halla Visteon

Csehországban terjeszkedik a Halla Visteon

Panker Gergő | 2014.11.21 05:46

Csehországban terjeszkedik a Halla Visteon

A székesfehérváron is gyártó Halla Visteon Climate Control (HVCC) új gyártócsarnokot avatott a csehországi Hlukban található Halla Visteon Autopal telephelyén.

Hirdetés

A beruházás körülbelül 30 százalékkal növeli az üzem kapacitását és az eredeti 37 230 négyzetméteres gyártóterületet 7330 négyzetméterrel bővíti. A gyártás a tervek szerint 2015 első negyedévében kezdődik meg.

– Ahogy egyre jellemzőbb a kisméretű motorok térhódítása, a HVCC-nek fontos szerepe van a fogyasztás és károsanyag-kibocsátás csökkentését célzó innovatív hőkezelési megoldások fejleszése terén – mondta YH Park, a Halla Visteon Climate Control elnök-vezérigazgatója. – A gyárbővítés fontos részét képezi a tervünknek, hogy új üzleteket kössünk és ügyfeleinkkel együtt növekedjünk. Elköteleztük magunkat a környezetbarát megoldások, illetve a modern motorok károsanyag-kibocsátásának csökkentése iránt, amely a vevőket és a társadalmat egyaránt pozitívan érinti – tette hozzá a vállalat vezérigazgatója.

A jelenlegi beruházás a hluki gyár második bővítése az üzem 2013-as megnyitása óta. A tavaly befejezett első bővítési fázis 8 ezer négyzetméterrel növelte a gyár területét. A körülbelül 450 embert foglalkoztató hluki telephely hűtőberendezéseket, többek között levegő- és vízhűtéses rendszereket, alacsony hőmérsékletű hűtőbordákat és kipufogógáz-visszavezető (EGR) rendszereket gyárt jelentős európai járműgyártók erőátviteli egységeihez.

A rendkívül hatékony hőcserét kínáló vízhűtéses levegőhűtő berendezéseket főként turbófeltöltővel ellátott nagyteljesítményű járművekhez használják. A vízhűtéses levegőhűtők hőjét alacsony hőmérsékletű hűtőbordák oszlatják szét.

A Halla Visteon Autopal s.r.o. szintén rendelkezik telephellyel Novy Jiciben, amely folyadékszállító termékeket, légkondicionáló berendezéseket, akkumulátorokat és belső hőcserélő rendszereket, valamint hőcsöveket gyárt számos autógyártó részére.

Az üzemanyagcellás járművek számára hűtésrendszereket fejlesztő Halla Visteon Climate Control a Visteon Corporation 70 százalékos tulajdonú leányvállalata. A vállalat a világ 19 országában - köztük haznánkban - 35 telepelyen összesen 15 ezer embert foglalkoztat.

Kiemelt Partnereink