Gyártósor Az új lökhárítógyárban jártunk – képgaléria a kecskeméti SMP-ből

Az új lökhárítógyárban jártunk – képgaléria a kecskeméti SMP-ből

Pardavi Mariann | 2017.11.22 09:28

Az új lökhárítógyárban jártunk – képgaléria a kecskeméti SMP-ből

November 16-án adták át az indiai tulajdonú SMP gyárat Kecskeméten, ahol festett, lakkozott lökhárító modelleket és műszerfal elemeket gyártanak. Temérdek fotót hoztunk a frissen átadott gyárból.

Hirdetés

A Samvardhana Motherson Group globálisan működő, az autóipar számára teljes körű rendszermegoldásokat kínáló beszállító a tervezéstől, a szimulációtól és prototípuskészítéstől a szerszámkészítésig, fröccsöntésig, lakkozásig és a nagymértékben integrált modulok összeszerelésig.

A csoportnak több magyarországi gyára van. Az SMR Hungary mára a világ egyik legnagyobb visszapillantó tükör gyárává fejlődött, évente több mint 8 millió garnitúra külső tükröt gyártanak.

Az SMR Hungary fő vásárlói közt megtalálható az Audi, a BMW, a Fiat, a Mercedes-Benz, a Mini, az Opel, a Porsche, a Volkswagen, a Hyundai és a Kia valamint a Ford és Jaguar-Land Rover. Mosonszolnoki, mosonmagyaróvári és túrkevei gyáraiban, illetve a hegyeshalmi logisztikai központban közel 2500 munkatársat foglalkoztatnak.

A cégcsoport Túrkevén is építkezik, ahol visszapillantó tükröt gyártó üzemet és lökhárítókat előállító gyárat húz fel. A 8 milliárd forintból megvalósuló beruházás 415 új munkahelyet hoz létre.

Az SMP a műanyag technológiák terén széles termékportfólióval rendelkezik, beleértve a lökhárító és hűtőrács elemeket, külső karosszéria elemeket, műszerfal elemeket, valamint ajtópaneleket és a középkonzolokat.

A november 16-án megnyitott gyárban festett, lakkozott lökhárító modelleket és műszerfal elemeket gyártanak majd.
A projekt 30 milliárd forintot tesz ki, ehhez a kormány 7,7 milliárd forinttal járult hozzá.

2016-ban az Év Zöldmezős Beruházása díjjal is ismerték el.

Az SMP kecskeméti üzeme mintegy 100 ezer négyzetméteres alapterületen helyezkedik el, a termelés 44 ezer négyzetméteren folyik.

A kivitelezés során olyan technológiai megoldásokat alkalmaztak, amelyek a gyártóegységet energia-megtakarítás szempontjából a cégcsoporton belül a leghatékonyabbá teszik.

A beruházás eredményeként több mint 500 új munkahely jöhetett létre, az újonnan nyíló üzemben 2018-tól már megindulhat a szériagyártás is.

Kiemelt Partnereink