Gyártósor VARINEXPO3D: az ország első számú 3D technológiai és additív gyártási fóruma

VARINEXPO3D: az ország első számú 3D technológiai és additív gyártási fóruma

autopro.hu | 2023.09.01 07:21

VARINEXPO3D: az ország első számú 3D technológiai és additív gyártási fóruma

Fotó: Varinex Zrt.

A Varinex Zrt. éves konferenciája, amely több, mint három évtizede az ország első számú 3D technológiai és additív gyártási fóruma, idén a 3D nyomtatás magyarországi bevezetésének 25 éves jubileuma alkalmából tartalomban és értékben is szintet lép.

A résztvevők a legújabb és legizgalmasabb innovatív gyártási megoldásokból inspirálódhatnak. Saját projektjeik és gyártási folyamataik fejlesztéséhez 3D technológiákról szóló esettanulmányokból és előadásokból tanulhatnak.

A konferencia kiemelten foglalkozik az autóiparral, az űriparral, a védelmi innovációkkal, a design-nal és terméktervezéssel, az Ipar 4.0 megoldásokkal, az orvostudománnyal és a fogászati alkalmazásokkal az innováció tükrében.

A résztvevők találkozhatnak többek közt olyan nagyvállalatok illetve kkv-k előadóival és kiállítóival, mint a Stratasys, a Kontron, a Siemens, a GraphIT, a Valeo vagy a Puli Space Technologies. A hazai legnagyobb oktatási intézményekkel és a náluk zajló additív gyártással kapcsolatos kutatásokkal is megismerkedhetnek a rendezvényen, mint például a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, a Debreceni Egyetem, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem, a Neumann János Egyetem vagy a Pécsi Tudományegyetem.

Mi várható a VARINEXPO3D TECH konferencián?

  • 20 gyakorlatias előadás a szakma nagyjaitól
  • Esettanulmányok és workshopok a 3D nyomtatás legújabb trendjeiről
  • Networking lehetőség a profittermelő 3D technológiákról, additív gyártásról és az ipari digitalizációról
  • Workshopok iparágspecifikus területekről
  • Kiállítás a világ legfejlettebb ipari 3D nyomtatóival és additív gyártóberendezéseivel
  • 3D nyomtatott alkatrészek és szerszámok, és az általuk kínált alkalmazások bemutatása
  • Több, mint 100 különféle, ipari környezetben elfogadott műszaki polimer és fém alapanyag

Kinek ajánljuk?

  • Iparban dolgozó mérnököknek, műszaki szakembereknek, döntéshozóknak, innovátoroknak, tervezőknek, gyártóknak, akik nyitottak a legújabb fejlesztésekre az ipar és a 3D technológiák kapcsán.
  • Tanároknak, oktatóknak, mert gyakorlati ismeretekkel bővíthetik szakmai ismeretanyagukat, tovább bővíthetik kapcsolatukat a szektor fontos piaci szereplőivel.
  • Diákoknak, pályakezdőknek, mert betekintést nyerhetnek a legújabb technológiai trendekbe és kapcsolatokat köthetnek, álláslehetőségekről is tájékozódhatnak.

Bemutatkoznak a szervezők

A Varinex Zrt. 32 éve kezdte tevékenységét, és 25 éve elsőként honosította meg a 3D nyomtatást és az additív gyártást Magyarországon. Azóta is vezeti az ipari 3D nyomtatás hazai piacát csúcstechnológiájú digitális gyárával és hárommillió euró értékű gépparkjával.

Gyártási szolgáltatások mellett 3D szoftverek, 3D szkennelési megoldások és ipari 3D nyomtatók forgalmazásával, gyártói színvonalú szervizelésével, alapanyag ellátásával és terméktámogatásával is foglalkozik. A cég a legtöbb magyar egyetemmel együttműködik a 3D nyomtatás népszerűsítésében és az oktatásában.

Időpont: 2023. szeptember 21-22.

Helyszín: Aquaworld Resort Budapest**** Hotel

Inspirálódjon a szakma nagyjaitól, ismerje meg a 3D nyomtatásban rejlő innovatív lehetőségeket eseményünkön. Ne maradjon le!

Bővebb információ és jegyvásárlásért látogasson el a www.varinexpo3d.hu weboldalra!

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink