Gyártósor Az Ericsson segítségével nyitotta meg kapuit az első görög okos gyár

Az Ericsson segítségével nyitotta meg kapuit az első görög okos gyár

autopro.hu/P.B. | 2021.02.16 14:22

Az Ericsson segítségével nyitotta meg kapuit az első görög okos gyár

Fotó: Ericsson

A Calpak görögországi üzeme az első az országban, aminek saját 5G-s hálózata van. Az infrastruktúrát az Ericsson és a Cosmote építette ki, a hírek szerint kiváló biztonsági tulajdonságokkal bír a hálózat, és megfelelő a flexibilitása is.

George Pappas, az Ericsson Hellas vezetője elmondta, hogy nagyon büszke rá, hogy vállalatuk építette ki az első okos gyár hálózatát az országban. Kiemelte, hogy olyan görög cégekkel működhettek együtt, mint a Gizelis Robotics és maga a Calpak, akiknek a hálózatot fejlesztették a Cosmote-tal közösen.

A Calpak üzemében két vezeték nélküli, teljesen automatizált gyártósor működik, ezek igényelték az ötödik generációs internetet. A gyárban a Gizelis Robotics által fejlesztett robotikus karok és kobotok is dolgoznak, valamint a kiterjesztett valóság technológiáját is használják.

Grigoris Christopoulos, az OTE Csoport (melyhez a Cosmote is tartozik) kereskedelmi vezetője kiemelte, hogy Cosmote rendelkezik a megfelelő tapasztalattal ahhoz, hogy felpörgessenek egy üzletet az innovatív technológiákkal. Mint mondta, ezzel a projekttel a görög gazdaság növekedéséhez is hozzájárulnak, ráadásul úttörőnek számítanak, hiszen ez az első privát 5G hálózat Görögországban, amit az ipar használ – írja a Manufacturing Global.

Kiemelt Partnereink