Gyártósor Síklézervágó-gépet, élhajlítót és CNC esztergát vett a szolnoki fémmegmunkáló

Síklézervágó-gépet, élhajlítót és CNC esztergát vett a szolnoki fémmegmunkáló

MTI/autopro.hu | 2019.05.15 12:13

Síklézervágó-gépet, élhajlítót és CNC esztergát vett a szolnoki fémmegmunkáló

Több mint 322 millió forintból fejlesztette termelési kapacitását európai uniós támogatással a magyar tulajdonú, fémszerkezeteket gyártó szolnoki Bognár és Társa Kft. A tájékoztatás szerint a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) több mint 160 millió forintos támogatását élvező fejlesztésre a társaság pályázat benyújtásakor új terméke, az erdészeti daru sorozatgyártása miatt volt szükség.

A beruházás során komplett gyártóvonalat épített ki a cég a szolnoki üzemében. A pályázat keretében három nagy teljesítményű gépet vásároltak: egy síklézervágó-gépet, élhajlítót és CNC esztergát is beszereztek. A megvásárolt, úgynevezett páternoszter jellegű raktárállvány pedig helytakarékos módon képes tárolni az alapanyagokat és részegységeket.

A szolnoki székhelyű társaság teljes mértékben magyar tulajdonú családi vállalkozásként 1981 óta van jelen a fémmegmunkálás iparágában. Közel 30 000 négyzetméter területen tevékenykedik a vállalkozás, melyből összesen 10 000 négyzetmétert foglalnak el üzemcsarnokaink. 100 szakképzett munkatársat foglalkoztatnak.

Érdekeltek az autóiparban is

Termékpalettájukban megtalálhatóak egyebek mellett személygépkocsi szállító trélerek, vasúti berendezések, ipari és mezőgazdasági gépalkatrészek, hidraulikacső rendszerek. Termékeik több mint 50 százalékát Nyugat-Európába és a skandináv országokba exportálják.

Szolgáltatásaik között szerepel a lemezalakítás, csőlézermegmunkálás, hegesztés, csőhajlítás, felületkezelés és forgácsolás.

A nyilvános cégadatok szerint a Bognár és Társa Kft. értékesítésének nettó árbevétele 2017-ben több mint 3 milliárd 62 millió forint volt, adózott eredménye meghaladta a 622 millió forintot.

(Fotó forrása: bognar-kft.hu)

Kiemelt Partnereink