Gyártósor Rengeteg polcrakodó gép kell az iparnak, ezért bővít a gyöngyösi MIAS

Rengeteg polcrakodó gép kell az iparnak, ezért bővít a gyöngyösi MIAS

autopro.hu/P.M. | 2019.05.23 10:31

Rengeteg polcrakodó gép kell az iparnak, ezért bővít a gyöngyösi MIAS

Bővíti telephelyét az automatizált logisztikai polcrakodó gépeket gyártó MIAS Gyöngyösön.

Elhelyezték május 22-én a Jungheinrich AG-hoz tartozó, automatizált logisztikai polcrakodó gépeket gyártó MIAS cégcsoport gyöngyösi telephelyén egy új, 8300 négyzetméter gyártófelületű gyártóegység alapkövét. A németországi vállalat 5 milliárd forint értékű, 60 új munkahelyet teremtő zöldmezős beruházásának eredményeként a magyarországi üzem kapacitása megkétszereződik.

A müncheni székhelyű, 1947-ben alapított és öt országban jelen lévő MIAS csoport raktár- és szállítástechnikai gépgyártó vállalat, melynek fő tevékenysége az automatizált logisztikai polcrakodó gépek (RBG) előállítása. A MIAS Groupot 2015-ben vásárolta fel a Jungheinrich logisztikai cég, tovább bővítve termékkínálatát az automata raktári megoldások területén.

– Az automatizált logisztikai polcrakodó gépek iránti fokozódó kereslet miatt az elmúlt időszakban folyamatosan növelték gyártókapacitásukat, és ennek folytatása tette szükségessé a gyöngyösi fejlesztést is, amelynek következtében újabb, magasan képzett munkaerőre lesz szükségük – közölte Christian Erlach, a Jungheinrich AG igazgatósági tagja.

A várhatóan egy évet igénybe vevő beruházás lehetővé teszi a MIAS Hungary Kft. évi 150 darabos kapacitásának megduplázását. Ezzel párhuzamosan 60 új munkahely is létrejön a Heves megyei városban.

A gyöngyösi beruházás keretében 43 ezer négyzetméter földterületen egy 8300 négyzetméter gyártófelületű csarnok létesül, melyet kiszolgáló szociális épület, valamint technológiai épület egészít ki. A gyártás során ipar 4.0 technológiákat is alkalmazni fognak, ezáltal a jelenlegi évi 150 darabos RBG termelési kapacitás 300 darabra emelkedik, továbbá az előállított termékek is alkalmasak lesznek fejlett, ipar 4.0-s rendszerekbe történő integrálásra.

A MIAS 1992-ben Mátra Gépipari Kft. néven alakult német-magyar vegyesvállalatként lépett a hazai piacra, jelenlegi nevét 2016-ban vette fel. A jelenlegi mintegy 5400 négyzetméteres gyöngyösi csarnokában közel 130 dolgozóval végez gépgyártási, illetve szerelési tevékenységet főként a német és nyugat-európai piacok számára. A Magyarországon gyártott RBG gépek a vevők igényeire tervezett automatizált logisztikai rendszerek kulcsfontosságú elemei.

(Nyitóképen: Manfred Klug, a MIAS Hungary Kft. tulajdonosa, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, Christian Erlach, a Jungheinrich AG igazgatósági tagja és Stefan Ott, a MIAS Hungary Kft. vezérigazgatója (b-j) elhelyezik az időkapszulát az elsősorban automatizált logisztikai polcrakodó gépeket (RBG) gyártó MIAS Hungary Kft. épülő új gyártócsarnokának alapkőletételi ünnepségén Gyöngyösön 2019. május 22-én. MTI/Komka Péter)

Kiemelt Partnereink