Gyártók Zuhanóban a Tesla hírneve

Zuhanóban a Tesla hírneve

autopro.hu/Ő.Í. | 2023.05.29 04:22

Zuhanóban a Tesla hírneve

Fotó: Pixabay

Az Axios Harris Poll márciusban 16.310 amerikait kérdezett meg a vállalatok népszerűségéről, hírnevéről. A száz legtekintélyesebb márkát rangsoroló felmérésből kiderült, hogy a Tesla hírneve jelentősen visszaesett az amerikai fogyasztók körében.

Hirdetés

Az Elon Musk által vezetett elektromosjármű-gyártó a listán szereplő száz vállalat közül ötven helyet esett vissza, és egészen a 62. helyig zuhant. Az versenytárs Ford Motor autógyártó ezzel ellenben kilenc helyet ugrott előre, így a 32. pozícióba került, harminc hellyel a Tesla elé.

Az Axios Harris Poll listája első helyén végző autógyártó a Toyota volt, amely a száz legjobb hírnévvel rendelkező márka között a hatodik helyen végzett. A Honda (13.), a Subaru (16.), a BMW (24.), a Ford (32.), a General Motors (34.) és a Volkswagen (56.) mind a Tesla elé került a rangsorban, az amerikai Chrysler pedig a 67. helyen végzett.

A Tesla „jó” minősítést kapott, és „kiváló” pontszámot ért el a pályafutását, jövőképét, termékeit és szolgáltatásait illető kategóriákban, valamint szintén „nagyon jó” értékelést kapott a növekedés terén is. Szintén megfelelő pontszámot ért el az ügyfelek bizalmának területén is. A felmérés eredményei szerint a Tesla hírneve 2016 óta a „kiváló” és a „nagyon jó” között mozog.

Kockán forog Elon Musk renoméja

Elon Musk másik vállalata, a Twitter még negatívabb eredményt ért el, és a 97. helyre került, alig három hellyel a Trump Organization elé. A felmérés Elon Musk hanyatlására a Tesla vezérigazgatójaként és a Twitter tulajdonosaként egyaránt felhívja a figyelmet. A Tesla befektetőinek elmondása szerint Musk túlságosan szétszórt és elkötelezett más cégei iránt.

Tizenhét Tesla részvényes áprilisban a Tesla elnökéhez, Robyn Denholmhoz és igazgatójához, Ira Ehrenpreishoz címzett nyilvános levelében arról írt, hogy a vállalati igazgatótanácsnak kritikus helyzetekben be kell avatkoznia, ha a vezérigazgató figyelmét túlságosan elvonják más vállalatok.

A Tesla az utóbbi időben számos problémával szembesült, többek között egy kaliforniai hatóság által indított perrel. A vádak szerint a fremonti gyárban faji alapú szegregáció történt,. A kaliforniai Méltányos Foglalkoztatási és Lakhatási Osztály a The Wall Street Journalnak elmondta, hogy több száz panaszt kapott a gyár dolgozóitól – írja az Autoblog.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink