Gyártók Zipse szerint helytelen döntést hozott a Mercedes

Zipse szerint helytelen döntést hozott a Mercedes

autopro.hu/P.B. | 2022.11.10 06:18

Zipse szerint helytelen döntést hozott a Mercedes

Fotó: BMW Group PressClub Global

A BMW vezérigazgatója, Oliver Zipse egy, a Bosch által szervezett eseményen elmondta, hogy a prémium autógyártó nem hagyja el az alacsonyabb árfekvésű autók szegmensét az elektromos átállás során.

Hirdetés

„Nem hagyjuk el az alsó piaci szegmenst. Még ha prémium gyártónak tartja is magát valaki, akkor is helytelen elhagyni az olcsóbb autók szegmensét” - mondta Zipse.

A BMW vezetőjének véleménye ellenkezik a rivális Mercedes-Benz stratégiájával, amely júliusban úgy nyilatkozott, hogy befektetéseinek 75 százalékát csúcskategóriás járművekre, valamint a luxus modellek szegmensére fordítja, miközben csökkenti a belépő szintű modellek számát.

A BMW pénzügyi igazgatója a múlt héten arra figyelmeztetett, hogy bár a teljesen elektromos járművek eladása idén a 2021-es szinthez képest várhatóan megduplázódik, a vállalat arra számít, hogy az infláció és a kamatlábak emelkedése miatt kevesebb megrendelés érkezik majd a gyártókhoz.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink