Gyártók Visszavágja termelését a Nissan

Visszavágja termelését a Nissan

autopro.hu/P.B. | 2022.11.10 12:18

Visszavágja termelését a Nissan

Fotó: Nissan USA

A Nissan Motor egyesült államokbeli részlege november 9-én közölte, hogy az ellátási lánc problémái miatt ebben a hónapban vissza kell vágnia a termelését a mississippi kantoni összeszerelő üzemében.

Hirdetés

A japán autógyártó közlése szerint novemberben néhány napra leáll az Altima, Titan és Frontier modellek gyártása. A csökkentések várhatóan decemberben is hasonló mértékben jelentkeznek majd. A Reuters információi szerint az ellátási lánc megszakításai miatt kellett meghozni ezt az intézkedést. Pontosabban a félvezetők hiánya okoz problémát.

A Nissan a csökkentések ellenére azt mondta a kereskedőinek, hogy az előző negyedévhez képest így is több autót szállítanak majd ki részükre, a csökkentés ellenére is. A vállalat szerint „a következő generációs Nissan elektromos autók régóta várt értékesítése a naptári év vége előtt megkezdődik”. A Nissan 2030-ra eladásainak 40 százalékát elektromos autókkal szeretné kitenni.

Nincs konkrétum

A Nissan nem közölte a sajtóval, hogy mennyivel kevesebb autót fog gyártani novemberben és decemberben az intézkedés következtében. Szeptember 30-ig a Nissan amerikai eladásai 31 százalékkal 538 ezerre csökkentek.

A kereskedőknek küldött e-mailben az állt, hogy „a Nissan teljes kereskedői készlete több mint kétszeresére nőtt az elmúlt hatvan napban, és körülbelül hetven százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához képest” – írja a Reuters.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Hirdetés

Kiemelt Partnereink